ALASKA GOLD RUSH stelt single DIRTY ROAD voor!

Alaska Gold Rush is het verhaal van twee goudzoekers die hun spades en houwelen inruilden voor een gitaar en een drumstel. Tussen de badlands van de Mississippidelta en de woestijnvlaktes van Nieuw-Mexico maken ze muziek als spooksteden. Op 26 januari stelde het duo een maxisingle met drie nummers voor, en een eclectische clip voor het nummer Dirty Road, die even minimalistisch als doeltreffend is en geregisseerd met humor en spot.

De groep werd in 2013 opgericht en bestaat uit Renaud Ledru en Alexandre De Bueger. Renaud Ledru schaaft al tien jaar aan zijn songwritereskills met zijn soloproject Soresmile, terwijl Alexandre De Bueger al samenwerkte met David Bartholomé en Electric Château. Hij speelt ook bij Max Sitt Sii en Alaska Alaska.

De awards die Alaska Gold Rush wegkaapte tijdens het Concours Verdur Rock en het Concours Circuit kleurden het jaar 2014. Tijdens die laatste wedstrijd sleepte de band de eerste prijs en allerlei publieksprijzen in de wacht. Bovendien veroveren ze deze zomer een plek op heel wat festivalpodia (Dour, Les Ardentes, Verdur Rock …).

Bekijk de video voor ‘Dirty Road’ hier

Concerten
27/02 – L’alhambra – Mons
06/03 – AB – Bruxelles
14/03 – Rock System – Louvain-la-Neuve
02/05 – Century Rock – Mouscron
16/05 – Nationa(a)l –  Bruxelles
10/07 – Les Ardentes – Liège
17/07 – Dour Festival – Dour