info

Op vrijdag 26 februari verschijnt ‘YISS YISS, het tweede full-album van Arquettes.  Het nummer ‘I Don’t Need It’, een bijzonder catchy indierock song, is de eerste single uit de plaat en wordt deze week aan radio geservicet.

YISS YISS’ werd geproducet door Floris De Decker (FFA) en eerder dit jaar opgenomen in de Number Nine Studios in Gent. De plaat komt uit onder Slick Noise Records in distributie bij V2.

Arquettes debuteerden in 2007 met hun eerste self-titled mini-album, geproducet door Pascal Deweze (Metal Molly, Sukilove). Mede door het succes van singles als ‘It’s a Relief’ en ‘Feehler’ schopten ze het datzelfde jaar tot op het podium van Pukkelpop, Boomtown en de Ancienne Belgique.

In 2010 braken ze pas echt door met hun single ‘Gutters’, uit hun eerste full-album ‘Wave On’. Het nummer stond verschillende weken in De Afrekening en haalde zelfs de 4e plaats in deze lijst. Ook Mounting en Crafty deden het erg goed in De Afrekening.

Een jaar later werd Arquettes één van de 4 finalisten van de Poulains – voorloper van de Nieuwe Lichting op Studio Brussel – en kon samen met The Sore Losers, Marble Sounds en Little Trouble Kids hun beste beentje voorzetten op de slotshow in de Main Hall van de Ancienne Belgique.

Zanger Koen Wijnant geeft tekst en uitleg over I Don’t Need It:

“Eén van de eerste songs die ik schreef voor deze plaat was I Don’t Need It. Achteraf gezien bepaalde deze track ook grotendeels de richting en sound voor de andere songs. De rode draad door het nummer is het moment waarop je denkt “How did we get here?”.  Het punt in een relatie waarop je op zoek gaat naar de rewind-knop – zodat je kan ingrijpen voor het fout loopt.  Terug naar het scenario waarin alles mogelijk was.”