info

Na een tussenpose van drie jaar was Compact Disk Dummies in 2019 terug van nooit helemaal weggeweest: met twee grijsgedraaide singles, een warm onthaalde EP en felbesproken liveshows op onder meer Pukkelpop en Ancienne Belgique stonden ze in geen tijd opnieuw bovenaan de Belpopladder.

Kers op de taart van hun ‘Satellites’-campagne was de even onverhoopte als onverwachte overwinning bij de Mia’s, waar ze voor de categorie Dance het publiek voor zich wonnen en kleppers als Dimitri Vegas & Like Mike, Regi en Lost Frequencies met lege handen achterlieten.

Ze zetten hun Mia-verzilvering voor Dance meteen kracht bij door een uiterst dansbaar nummer te releasen: I Remember is met zijn spaarzame en uitgebalanceerde elementen een binnenkopper van formaat. 

Met een heuse fade-out en een odyssey-synthmelodie als main hook blijven ze zichzelf zoveel als nodig uitdagen.
De tekst reflecteert over herinneringen, zowel de angst voor het verdwijnen ervan (‘It’s like a song, slowly fading out’) als de halsstarrigheid waarmee andere in je hoofd blijven beuken (‘The more I try the less I can forget her’).

De dummies zelf hoef je niet snel te vergeten want er is nog meer goed nieuws: ‘I Remember’ is de voorbode van een tweede full album. 
Neon Fever Dream’ wordt verwacht in april, een luttele vijf maanden na hun ‘Satellites’ EP. Iets over ijzer smeden als het gloeiend heet is.