info

Vincent Neyt is een onverbeterlijke melancholicus, met een hoofd vol buien en opklaringen. Hij verlangt terug naar de jaren waarin ninja’s cool waren en de liefde eenvoudig. In zijn muzikale universum zweven dromerige liefdesliedjes naast sombere songs en naïeve meezingers. Het zijn eerlijke nummers, die zeggen wat ze willen zeggen, en daarna zwijgen.

Vincent is een 35-jarige Bruggeling die in Gent woont en binnenkort naar Antwerpen verhuist. Hij werkt er aan de universiteit als onderzoeker aan de vakgroep Engelse Literatuur. Hij houdt zich bezig met de manuscripten van Samuel Beckett.

Rond deze frontman die zelf het liefst van al op de achtergrond blijft, vormde zich een groep van vrienden-muzikanten: Jan Dhaene (The Bony King of Nowhere), Maarten Flamand (The Antler King), Eva Hautekiet en Filip Huyghebaert (The Catatonics) en Stijn Tondeleir (Bristol Blonde).

Nadat alle nummers geschreven waren, werd er één week gerepeteerd en dan meteen opgenomen. Het resultaat is een spontane plaat die spaarzaam gearrangeerd is. De productie was in handen van Filip Tanghe (Balthazar, Ozark Henry). Gastbijdrages op “Songs About Ninjas” zijn er van Esther Lybeert, Renée Sys, Bart Maris, Heikki Verdure en Pieter Nevejans.

“Sleep”, de eerste single uit dit album, schreef Vincent voor een vriendin die moeite had om in slaap te geraken. De redactie van Select op Stubru omschreef het nummer zo: “‘Sleep’ van EVERYMAN lijkt wel een fluistering in je oor voor het slapengaan. We hoorden een mooie wisselwerking tussen de mannelijke en vrouwelijke stem en een rustig ritme dat het nummer op een fijne manier voortstuwt.”

“Songs About Ninjas” zal in de winkels liggen en beschikbaar zijn op iTunes op 23 november. De distributie van het album loopt via Rough Trade Benelux. Op dezelfde dag geeft Everyman een release-concert in de Kopergietery in Gent. Reserveren kan via www.everyman.be.