info

Ze is er. De Nederlandstalige popplaat waarvan FULCO al tien jaar wist dat ze er moest komen. De in Brussel opgegroeide Gentse Nederlander verzamelde al die tijd krabbels en woorden. Hij speelde bij BeraadGeslagen, STADT en De Beren Gieren, maar schreef en zong ondertussen ook alle mogelijke versies van zijn eigen nummers. Hij trok erop uit, zocht en bleef zoeken, en wist waar hij wilde zijn toen hij er eindelijk belandde. En dat is hier.

In een nostalgische wereld waar alles zonneklaar is, vooral het onbegrijpelijke. Een ambigu niemandsland waar grenzen vervagen en alles en niets vertrouwd is. Waar de sms’ende mens rustig kuiert in alledaagse waanzin. Net zoals iedereen.

FULCO bezingt dit alles met negen pakkende nummers. Denk aan kleurrijke synths en lekkere drummetjes. Veel melodie en ja zelfs post-punk. Met voorbeelden als Connan Mockasin, Alabama Shakes, Sly & The Family Stone, en Mac DeMarco. Een plaat die in haar zoektocht naar duidelijkheid vele wegen bewandelt. De ervaring die de voormalige Gentse stadscomponist daarvoor opdeed bij andere acts zorgt voor de losgeslagen muzikaliteit die nodig is om te zeggen wat hij wil. Namelijk dat we allemaal in een Grensdorp wonen. Iedereen alleen en allemaal samen.

 

FULCO is een Nederlandse popzanger uit België die in zijn zoektocht naar duidelijkheid vele wegen bewandelt. Hij zingt in het Nederlands