info

Geike, dromend op het slappe koord

Velen keken uit naar de terugkeer van zangeres Geike Arnaert, de stem van Hooverphonic in de gloriejaren. Het wachten wordt eindelijk beloond. Geike is terug, eigenzinnig en zelfs een tikje tegendraads. Sluit je ogen, kijk en luister naar je hart. En vergeet je vooroordelen.

Ropedancer, het eerste nummer, zet meteen de toon met een meeslepend ritme. De bel luidt drie maal en de toeschouwer ontdekt een kleurrijk universum vol verrassende arpeggio’s. De zintuigen hebben even tijd nodig om te wennen, maar geleidelijk aan smelten de klanken samen tot wervelende harmonieën, tot een spetterend en indringend vuurwerk, verrassend en zelfs verontrustend. Want Geike vertelt echte, uit het leven gegrepen verhalen. En die hebben niet altijd een happy end.

Ropedancer besluipt en bekruipt je. Sluit je ogen, stap in de dans. Laat je meeslepen door de zwierige koorddanseres. Hoog in de lucht zingt ze, goochelend met de emoties van het publiek. Ze neemt je mee op haar muzikale reis… en nog veel verder. Een kunstenares ontpopt zich voor je ogen en prikkelt al je zintuigen.

Met Ropedancer als eerste single licht Geike meer dan een tip van de sluier. Is zij niet tegelijk de koorddanseres die alle risico’s neemt en de ideale partner die klaar staat om haar op te vangen? Staat zij niet aan de kant te kijken terwijl ze onder de schijnwerpers met de toeschouwer haar creaties, haar verlangens, haar angsten deelt?

Ze koos in elk geval weer voor het risico van het voetlicht: een solo optreden om haar innerlijke wereld te delen, vanuit een gerijpt talent, vol nuances en gevoel, subtiel verwarrend. Bezield door haar verlangen heeft ze de sprong perfect getimed. Dansend op het slappe koord van haar droom verleidt ze onze zinnen.

www.geike.be