info

Ides Moon is de band rond zanger-multi-instrumentalist en producer Klaas Tomme. Hij trok met gitarist Jasper Maekelberg (Yuko, Faces on TV), bassist Sander Verstraete (Hypochristmutreefuzz) en drummer Laurens Billiet (Senne Guns, Berlaen) naar de Audioworkx-studio in Nederland. Daar namen ze in twee weken tijd de vijf nummers voor hun eerste plaat op.

Ides Moon onderbouwt op EP de etherische melodieën met dwarse, desoriënterende grooves. De band koppelt energie aan rust, en verweeft schijnbaar moeiteloos complexe songstructuren door de repetitieve ritmes. Maar vooral: de muziek ademt, vibreert en laat veel ruimte voor stiltes. Spannende stiltes.

“Über-Gents van nature, maar kosmopolitisch van allure”

Ides Moon, genoemd naar de volle maan op de Romeinse kalender, lanceerde EP en de eerste single van de plaat op zaterdag 15 maart 2014 (inderdaad, volle maan, de iden van maart). Über-Gents van nature, maar kosmopolitisch van allure, presenteerde de band EP daarna op een promotietour die hen niet alleen in Belgische zalen, maar ook in Londen, Amsterdam en Berlijn bracht. Je kan de plaat kopen exclusief kopen op hun optredens.