info
Op 29 maart 2018 was Jeangu Macrooy onderdeel van de landelijke tv-productie The Passion. Jeangu vertolkte de rol van Judas naast Tommie Christiaan (Jezus), Brainpower (Petrus), Glennis Grace (Maria) en Arjan Ederveen (Pilatus). De uitzending, die dit jaar plaats vond in Amsterdam- Zuidoost, trok 3,5 miljoen kijkers en werd erg positief ontvangen. Ter promotie schoof Jeangu twee keer in één week aan bij RTL Boulevard en ook veel andere TV- programma’s besteedden aandacht aan The Passion. Kijk hier terug naar één van de songs met Jeangu.In november 2017 heeft Jeangu voor het eerst buiten Nederland getourd. Er vonden in totaal 6 voorprogramma shows plaats, voor Trombone Shorty en Curtis Harding, waarvan 4 in Duitsland, één in België en één in Frankrijk. Zie hier een show report van Jeangu’s optreden in Parijs. In april 2018 trad Jeangu weer 5 keer op in Duitsland, dit keer in het voorprogramma van de Nigeriaans- Duitse zangeres Ayo.

Op 12 december werd bekend gemaakt dat Jeangu’s door Perquisite geproduceerde debuutalbum ‘High On You’ genomineerd is voor een Edison Pop ‘Beste Album’. Ook debuut-EP ‘Brave Enough’ werd een jaar eerder genomineerd voor een Edison, in de categorie ‘Beste Nieuwkomer’.

Na ‘Step Into The Water’ en ‘Crazy Kids’, die beide airplay kregen op Radio 1 en 2, kwam in augustus 2017 ‘High On You’ uit als derde single van het gelijknamige debuutalbum. De single heeft wekenlang in de playlists van Radio 1 en Radio 2 gestaan en daarnaast 13 weken op ‘hitrotatie’ bij 3FM. Daarnaast voerde ‘High On You’ gedurende 7 weken de hitlijst van Suriname aan. Bekijk hier de video, die in zijn geheel op Lowlands geschoten werd. Ook 4e single ‘Tell Me Father’ heeft 12 weken op de playlist van Radio 1 gestaan. Jeangu’s volgende single staat gepland om in mei uit te komen.

Afgelopen zomer speelde Jeangu een overvolle Lima tent plat op Lowlands. Bekijk hier hoe het publiek uit zijn dak ging en bekijk hier Jeangu’s reactie direct na het optreden.
Recensie Algemeen Dagblad: ‘De mooiste mannenstem van Lowlands? Wie Jeangu Macrooy zijn Winti-openingsgebed hoorde zingen, geloofde het meteen. De jonge Surinaamse soulzanger (23) werd bij zijn debuut gretig aan de borst gedrukt door het Lowlands-publiek.’
OOR: De uit Suriname afkomstige zanger Jeangu Macrooy is hard op weg een van de belangrijkste nieuwe soulstemmen van Nederland te worden. (…) Het publiek smult van hem en op het eind van zijn zinderende soulshow is er op het buitenplein geen doorkomen meer aan.”
De Gitarist: “Macrooy is een krachtige frontman met een overweldigende stem, maar hij heeft ook een ijzersterke band achter zich. (…) ‘Step Into The Water’ is misschien wel de beste Nederlandse single van het jaar.”

Volkskrant & Algemeen Dagblad:
Jeangu stond op 9 augustus op de voorpagina van de de Volkskrant. Het volledige artikel is hier te lezen. Op zaterdag 19 augustus stond Jeangu met een interview in het Algemeen Dagblad. Lees hier het volledige artikel.

Suriname
In december 2017 vloog Jeangu, voor het eerst sinds zijn komst naar Nederland, terug naar Suriname om daar met zijn volledige 8-koppige band op te treden voor een uitzinnig publiek op de pier van Hotel Torarica. Bekijk hier de aftermovie.