info

Na korte afwezigheid is Liz Aku helemaal terug. In 2017 lanceerde ze haar album ‘Ankhor’ op het Duitse label Sonar Kollektiv. De voorbije 3 jaar versterkte Liz zich op autodidactische wijze als artiest en componist. Ze zocht en vond de juiste partners om haar muzikale plaatje te doen kloppen. Een makkelijke zoektocht, want de getalenteerde Britse producer Ian Barter (Paloma Faith, Izzy Bizu, Guy Sebastian, Amy Winehouse) contacteerde haar in 2018 zélf. Hij ontdekte Liz op Spotify en was meteen van zijn sokken geblazen door haar unieke stem. De nieuwe EP ‘Elegance of movement’, die in voorjaar 2021 zal verschijnen, is het resultaat van hun magie. Het eerste nummer ‘Need You Slow’ toont een mix van soul, funk en pop en neemt je mee op een zalige groove, een handelsmerk van Aku’s sound.

De Gentse Liz Aku stak al vroeg in haar carrière de grenzen over. Ze kon een platencontract tekenen met het Duitse label Sonar Kollektiv en in 2018 startte haar samenwerking met de Britse Ian Barter. In Vlaanderen werd Liz voor het eerst geprezen als zangeres van Delavega, nu is Liz meer dan ooit klaar voor haar eigen muziek, een vertaling van haar persoonlijk verhaal en filosofie.

Deze eerste single ‘Need You Slow’ ontstond tijdens Liz en Ian’s eerste ontmoeting. Zoals de titel weggeeft gaat de track over de tijd nemen om de dingen traag maar met precisie aan te pakken. Een leuze die niet zo goed wordt opgevolgd de dag vandaag, maar velen baat bij zouden hebben. Het slaat enerzijds op haar relatie tot het leven, maar is ook van toepassing op het productieproces, waarbij de laid back sfeer van het duo haar creativiteit enorm versterkte. Het ritme en de vibe van het nummer past perfect op een zwoele zomeravond. Het relaxt en brengt je tegelijk in beweging.

Liz plukt de vruchten van haar muzikale zoektocht en voelt zich meer dan ooit gesterkt in haar schrijfproces. Liz is terug als een frisse wind doorheen deze pre-zomerdagen en trekt de mensen uit hun kot na maandenlang stilzitten. De nieuwe EP ‘Elegance of movement’, die in het voorjaar van 2021 zal verschijnen, is het resultaat van de magie tussen haar en producer Ian Barter.