info

Na de titelloze EP die n.a.v. Record Store Day eerder dit jaar verscheen, pakt saxofonist Mattias De Craene (Nordmann) samen met zijn drummers Simon Segers  (De Beren Gieren / Absynthe Minded) en Lennert Jacobs (The Germans / Hong Kong Dong) ofte MDCIII op vrijdag 28 september uit met het vlammende debuut “Dreamhatcher”.

De hypnotiserende grooves van ritme-tandem Lennert Jacobs en Simon Segers worden door de schreeuwerige saxpartijen van sjamaan Mattias Decraene tot een extatisch niveau verheven.

Het bijna gevaarlijke geluid dat hieruit voortvloeit, dompelt de luisteraar in tien tracks onder in het soort filmische roes waarvan regisseurs als David Lynch of Quentin Tarantino spontaan gaan watertanden.

But is it jazz? Who cares?! Als één van de voornaamste exploten uit die new wave of Belgian jazz verenigt Mattias samen met zijn twee soulmates de virtuositeit en de free spirit van jazz met invloeden die hij plukt uit alle mogelijke uithoeken van het muzikale spectrum: van tribale ritmes en roots tot far out elektronica. Dat maakt dat deze muziek moeilijk in een vakje te plaatsen valt, behalve dan misschien het vakje “extraordinair”!