info

Dit was niet de bedoeling.

Ramkot hád in 2019 al een EP uitgebracht, 2020 zou het jaar worden waarin Hannes, Tim en Tom lieten zien dat ze ook elk podium konden veroveren. We hoeven u niet te vertellen dat het anders uitdraaide.

Ramkot gooide het dan maar over een andere boeg. Tijdens de eerste lockdown bleven de drie groepsleden werken aan nieuwe songs, van zodra versoepelingen het toestonden werd er weer samengespeeld – omdat ‘bubbelrock’ vanaf nu ook een genre is. In het ‘ramkot’ beneden de woonst van broers Tim en Tom werd nieuw materiaal geschreven, en gerepeteerd dat de stukken er van af vlogen. “Eigenlijk hebben we nog nooit zoveel gespeeld en geschreven als afgelopen jaar”, grijnst Tim. De gevolgen waren er naar: winst in De Nieuwe Lichting van Studio Brussel, naam gemaakt.

Het resultaat van alle lockdownarbeid hoort u dan weer in november, wanneer een nieuwe EP moet verschijnen, nu is er alvast single “Am I Alright Now”, als schot voor de zomerboeg. En die laat een ietwat nieuw geluid horen, met meer synths en een groove die wat aan Soulwax doet denken. “Die van de jaren negentig”, verduidelijkt Hannes. Over invloeden kun je maar beter helder zijn, en al zeker als ze van eigen bodem zijn. Want ja, met zijn manische mix van gitaren en synths klinkt Ramkot behoorlijk Belgisch. U màg met andere woorden al eens denken aan de waanzin van Millionaire, het harde van Stake, het radicale van Raketkanon.

En nu: rammen maar. Want Ramkot, dat is nog altijd Ramrock vanuit het Ramkot. En straks dus op elk mogelijk podium, als het van het trio afhangt. “We gaan niet moeilijk doen”, lacht Tim. “We willen zoveel mogelijk optreden, ervaring opdoen, en laten horen dat we ook live knallen.”