info

Tine Reymer :  ‘actrice die zingt’ of ‘zangeres die acteert’? Het laatste.

Op 16-jarige leeftijd begint Tine samen met Tom Pintens de band Flowers for Breakfast. Zij brengen een EP en twee full albums (oa ‘Baron Samedi conducts the onion philharmonic’) uit, en spelen op menig festival in binnen- en buitenland (oa Pukkelpop, Lowlands, ..)

Na 4 jaar studies aan de Studio Herman Teirlinck komen er aanbiedingen voor toneel, film (Shades,Team spirit, Loft ) en televisie (Sedes en Belli, Salamander).
Ondertussen is Tine vast lid geworden van het mambocollectief El Tattoo del Tigre. Dit 25- koppig orkest brengt tussen 2001 en 2008 drie albums uit en concerteert in binnen – en buitenland (Lowlands, Werchter,..).

De hobby die acteren in het begin was, begint uit de hand te lopen en slorpt teveel tijd op. Tine besluit het acteren op een laag pitje te zetten en terug songs te gaan schrijven.
Ze richt een nieuwe band op -girls only- onder de naam Billie King, en in 2006 wordt het album “There you go, my love” gereleased. Reacties zijn zeer positief, twee tournees op festivals en in het theater  volgen.

Een volgende geboorte kondigt zich aan.. haar eerste dochter. Een tweede dochter volgt drie jaar later. Na een paar jaar fulltime moederschap, begint Tine weer te componeren.
Ze trekt zich daarvoor enkele weken terug op een appartementje in Oostende, en schrijft daar de aanzet van de nieuwe songs.  Ze zoekt en vindt nieuwe en oude muzikale partners in Pieter Van Buyten (bas, oa Flip Kowlier), Tom Pintens (gitaar, toetsen, oa 2000 Monkeys, Zita Swoon) en Aarich Jespers (drums en percussie, oa Zita Swoon), backing vocals worden gezongen door Natalie Delcroix en Riet Muylaert. Dit schoon volk is te horen op de opnames (febr-juni ’14) en vormt ook de live-band. Ruben Block (Triggerfinger)verschijnt op de plaat als gastzanger en -gitarist.

Na een pauze van enkele jaren, brengt Tine Reymer haar nieuwe album uit in het voorjaar van 2015. De eerste single ‘Bittersweet’ is ontstaan zingend en handenklappend op het eind van een golfbreker, midden in een grijze zee die aan de horizon naadloos overgaat in grijze lucht, een klein vogeltje wipt heen en weer tussen de rotsen, fantasie slaat op hol, ‘The Birds’ take over..

Actrice die zingt, zangeres die soms acteert, of gewoon.. singer- songwriter?
Het laatste!