info

Pianist Hendrik Lasure en drummer Casper Van De Velde hebben samen én apart de afgelopen jaren zwaar aan de weg getimmerd en zijn op hun jonge leeftijd reeds uitgegroeid tot vaste waarden in de wereld van creatieve hedendaagse muziek. Hun muzikale honger lijkt ontembaar en je kan hen zowel terugvinden in edgy electropopbands als ‘Bombataz’ of ‘In Een Discotheek’ als dromerige en minimalistische jazz / not jazz formaties als ‘Warm Bad’ of ‘Donder’. Samen zijn ze ook gerekruteerd door An Pierlé en muzikant/producer Koen Gisen voor het An Pierlé Quartet, met wie ze in 2018 een internationale theatertour afwerkten.

Hun eerste en voornaamste gezamenlijke wapenfeit blijft SCHNTZL. Na hun succesvolle titelloze debuut uit 2016 en de tussentijdse EP ‘paper, wind’ uit 2018 pakken ze in 2020 uit met het nieuw album ‘catwalk’.

Op slaapkamers ontstonden twaalf personages van nummers. Gepersonifieerde popsongs getypeerd door schntzl’s open benadering, muzikale humor en vertelkracht.

Het album werd vastgelegd in de studio van Koen Gisen (ook bekend als de derde schntzl of het hoedje van de gelijkbenige driehoek) en verschijnt op 9 februari op W.E.R.F. Records.