info

2016 wordt een jaar om niet te vergeten voor Sioen want dat is het jaar dat de Gentse singer-songwriter 15 jaar op de planken staat.

Sioen zet als kind zijn eerste stappen in de muziek met een dwarsfluit in zijn handen. Hij leert liedjes maken, eerst op gitaar, later op piano.

In 2001 neemt hij dan zijn eerst demo op  en neemt hij, solo deel aan verschillende muziekwedstrijden.  Het succes op die wedstrijden smaakt naar meer en hij vormt een band waarmee hij een  250 tal concerten zal spelen voor hij in 2003, in eigen beheer, een eerste album “See You Naked” opneemt. De ondertussen allom bejubelde single ‘Cruisin’ schoot meteen de hitlijsten in.

15 jaar later staan er zes albums op zijn palmares en toerde Sioen met zijn band door heel Europa, Zuid-Afrika en Zuid-Korea.

Dit jaar kijken we dus even terug met een 1e overzichts-cd die op 29 januari werd uitgebracht met als titel “Too Good To Be True – 2001-2016”.

Dit album bevat een chronologisch overzicht van zijn singels en radiohits vanaf album “See You Naked” tot zijn laatste album “Man Mountain”.

Vorige week werd single ‘Like That French Song’ gelanceerd. De single komt uit het succesvolle muziekprogramma ‘Liefde Voor Muziek’ (VTM) en is Sioen’s 1ste single uit zijn 2de best off CD. Deze keer is het een ‘live’-compilatie. “Like That French Song” licht alvast een tipje van de sluier van waar Sioen met dit nieuwe overzichtsalbum naar toe wil: aparte versies van al dan niet eigen songs en muzikale hoogtepunten ‘on stage’, die voor het eerst worden uitgebracht. Sioen heeft het al regelmatig aangegeven : “Ik denk niet in vakjes en al zeker niet muzikaal”.