info

De verrukkelijke Eva Longoria wachtte tot haar 43 om haar eerste kind op de wereld te zetten. De onvolprezen Henry Miller wachtte tot zijn 43 om zijn eerste boek te publiceren. Het is dus nooit te laat.
Steven Borgerhoff (°1975), de helft van het uitgeversduo Borgerhoff & Lamberigts, wachtte tot zijn 43 om zijn eerste muziekalbum uit te brengen – zijn momentum duurde dus wel erg lang, zie de titel van het album.

Ondanks het lange uitstel was het voor Borgerhoff nooit een kwestie van if , altijd van when. Het album en zijn muziek zaten er altijd al, wachtend om het levenslicht te zien. Er was een duwtje nodig om tot bestaan te komen, en dat kwam van Shameboy Luuk Cox (Stromae, Tim Vanhamel, Girls in Hawaii) die Borgerhoffs pad kruiste. Cox selecteerde 9 songs uit de honderden demo’s die al jaren stof lagen te vergaren en produceerde ook het album.

Ziedaar, het eindresultaat: “The Long Now”, het eerste album van SJ Hoffman, een anagram van Steven Borgerhoff zijn voornamen en achternaam. De muziek is geheel van SJ Hoffman hemzelf, de teksten schreef hij samen met Joe Hamill, de frontman van de Britse band Cattle & Cane.

Zijn doel is even helder als ambitieus: zoals hij al duizend keer gepakt werd door muziek van een ander, zo hoopt hij ook met zijn muziek iemand te raken. Want muziek is emotie voor SJ Hoffman, geen intellectuele bezigheid, eerder een expressie van wat je anders niet uitdrukken kan. Zijn inspiratie haalde hij onder andere bij Talk Talk (met het album Spirit Of Eden) en bij Peter Gabriel (met het album So). Voorwaar, notoire voorbeelden, maar daarom niet minder prikkelend.

“The Long Now” werd tussen november 2016 en februari 2018 opgenomen in de ICP studios in Brussel waarbij SJ Hoffman kon rekenen op een top-team met o.m. Mickey Rowe (de muzikale rechterhand van Noel Gallagher, piano en synths), Arnout Hellofs (Hooverphonic, drums), Seb Leye (Delvis, Slow Pilot, elektrische gitaar) & Ilse Goovaerts (beter bekend als Neeka, backing vocals). Steven Borgerhoff nam de vocals en de akoestische gitaren voor zijn rekening.