Bekijk de nieuwe video voor BRIHANG’s WIEDER!

Bekijk de videoclip van ‘wieder’, de derde single uit het debuutalbum van Brihang. De clip, waarin we Brihang aan de zijde zien van acteurs als Jeroen Perceval en Marijke Pinoy, toont alweer dat de jonge Knokkenaar geen artiest van dertien in een dozijn is. Zijn eerste album, ‘zolangmogelijk’ getiteld, verscheen op eind 2016 en werd vrijwel overal ontvangen met jubelende commentaren.

Het universele karakter van ‘wieder’ krijgt met de videoclip ook een passende vertaling naar bewegend beeld. We zien Brihang als ceremoniemeester van een praatgroep in een onbestemd achterafzaaltje, omringd door vier andere personen van diverse pluimage. Maar hoezeer ze ook verschillen van elkaar, allen lippen ze de tekst mee alsof ze de boodschap zelf bedacht hebben. De ingetogen clip is, net als de gevierde video van eerste single ‘Balanceren’, een productie van productiehuis Maanlander.

Bekijk hem hier.

‘wieder’ is alweer de derde single uit zijn debuutalbum, en het tweede nummer dat een video meekrijgt. Het nummer valt te omschrijven als vintage Brihang en is opgevat als een synthese van de condition humaine. Rustig strooit de rapper met rake beschrijvingen en legt hij pijnlijk maar poëtisch de vinger op de zere wonde die de mensheid is. Het resultaat is een nummer waarin elke luisteraar, ongeacht afkomst of leetijd, minstens een deel van zichzelf zal herkennen. 

Data
09.02 KERK GENT(vinyl release)
10.02 We are Open, Trix Antwerpen
11.02 Grasnapolsky, Kootwijk (NL)
13.02 Het Depot, Leuven
17.02 Muziekclub 4AD, Diksmuide
10.03 Nosta (Nijdrop), Opwijk
16.03 GC Candelaershuys, Ukkel 

www.facebook.com/brihang
www.brihang.be
www.fakerecords.be