BLUAI lost nieuwe single ‘ONE NIGHT’ uit aankomende EP ‘JUNKYARD’

Luister/download HIER

De meisjes van Bluai zetten hun gloriejaar verder met de release van One Night. De vierde single van Vlaanderens charmantste girlband is een pittige rocksong die het levenslicht zag toen frontvrouw Catherine een onmogelijke crush van zich afschreef in de traphal van haar ouders. Intussen groeide het uit tot een beest van een nummer. Wie dacht dat Bluai enkel garant staat voor lieflijke indiefolk is eraan voor de moeite. Op One Night worden de typerende dromerige vocals en zeemzoete lyrics gecounterd door snedig gitaarwerk en een nineties slacker vibe. Noem het gerust hun Camp Rock-nummer.

One Night is meteen ook de vreemde eend in de bijt op Junkyard, Bluai’s debuut-EP die op 28 oktober verschijnt. Junkyard is een verzameling van zes songs die samen een emotionele, maar hoopvolle schroothoop vormen. Maar het is ook het einde van een hoofdstuk. Waar de songs op Junkyard nog door Catherine alleen werden neergepend, schrijft de band intussen samen aan nieuw materiaal. One Night is een eerste voorsmaakje van wat nog komen zal.

Bluai is een in Antwerpen gevestigde girlband. Wat begon als het intieme slaapkamerproject van Catherine Smet (stem, gitaar), groeide al snel uit tot een volwaardige band met Caitlin Talbut op bas, Amina Parago op gitaar en Mo Govaerts op drums. Ondanks hun verschillende achtergronden en stijlen, klikte het meteen tussen de 4, op en naast het podium. Ze hebben de tijd van hun leven en dagen elkaar uit om te experimenteren. De band won in enkele maanden tijd Humo’s Rock Rally, Sound Track én De Nieuwe Lichting van Studio Brussel, en rijgt sindsdien club- en festivalshows aan elkaar. Bluai schopte het zelfs tot op een billboard op Times Square, als ambassadeurs van Spotify’s Equal campagne voor meer vrouwen in de muziek.

LIVE
08/10, Play, Hasselt
16/11, Charlatan, Gent
24/11, Cactus, Brugge
30/11, Trix, Antwerpen
03/12, De Warande, Turnhout
04/12, Ancienne Belgique, Brussel
07/12, Cultuurcentrum, Mechelen
10/12 ,Belvédère, Namur

Instagram
Facebook