BLUAI stelt nieuwe single ‘HATE YOU’ voor

Luister/download HIER.

De 4-koppige indie rock girl band BLUAI is de recentste aanwinst van Unday Records. Hun eerste release op het label is ‘Hate You’, het vervolg op hun doorbraaksingle ‘Dime Store’ en een nieuwe blik op hun debuut-EP die dit najaar uitkomt.

‘Hate you’ gaat over smoorverliefd zijn op iemand en die persoon willen haten als ze die liefde niet beantwoorden. En over het besef dat je iemand niet zomaar kunt haten op commando… zegt BLUAI-zangeres en songwriter Catherine Smet.

Toegegeven, muziek is geen wedstrijd, maar BLUAI zijn wel winnaars. In enkele maanden tijd is het slaapkamerproject van Catherine Smet ontploft tot de opvallendste act van het land. Niemand deed het ze ooit voor: het viertal won achtereenvolgens Sound Track van vi.be, De Nieuwe Lichting van StuBru en Humo’s Rock Rally, een historische hattrick. De band speelt ondertussen de ene show na de andere, heeft een radiohit te pakken met ‘Dime Store’ en wordt een seizoen lang gevolgd door de TV show ‘Iedereen Beroemd’.
Samen met Amina Parago op gitaar, Caitlin Talbut op bas & Mo Govaerts op drums maakt BLUAI dromerige indiepop nummers over de herkenbare dingen van het leven: relaties, liefde en hartzeer. Live overtuigen ze nu al keihard met een ongedwongen attitude, bakken charisma en pakkende liedjes.
“Uitstekende songs, uitstraling bij bakken en een groepsgeluid om u tegen te zeggen. Conclusie: diepe buiging voor BLUAI.” aldus de jury van Humo’s Rock Rally.

LIVE
24/6, Sunbeam Festival, Diksmuide
25/6, Genk on Stage
9/7, BOS! Festival, Gullegem
10/7, Cour de l’hôpital N-d à La Rose, Lessines
15/7, Boomtown, Gent
15/7, Rock Herk
29/7, Campo Solar, Brugge

Instagram
Facebook