BOSUM lost vandaag debuutalbum ‘GHOSTWOOD COUNTRY CLUB’

Beluister/download het album HIER.

Bosum lanceert na eerste singles “Blinding Lights”, “Smell Of Your Hair In The Morning” en “Cherry” hun debuutalbum “Ghostwood Country Club”. Dit dromerige debuut omvat zeven introspectieve songs en twee intrigerende soundscapes en is door frontman Verbeeck over de jaren heen bij elkaar geschreven in de weidse velden van de Zennevallei. Het album kreeg vorm in de Johnny Green Giant studio in Gent. De titel en de inspiratie voor het album zijn gekomen na het bingewatchen van de serie Twin Peaks (David Lynch). Het album kan omschreven worden in één woord: dromerig. 

Debuut “Ghostwood Country Club” is niet de eerste worp van Bosum. Tussen 2018 en 2019 releasde de band losse singles als “Marvin” en “Golden Rain”, waarmee ze konden rekenen op lof van diverse blogs en radiostations. Indiestyle kroonde Bosum tot “vi.be van de maand”, Cutting Edge schreef over Marvin dat het “vertrouwd, maar net ver genoeg is om te zweven tussen heimwee en fernweh” en Dansende Beren dicteerde dat het een “net geen drie minuten durende roadtrip is van je oren naar je hart”.

Rik de Bruycker: “Brusselse indiepop die niet zou misstaan op je Pinterest-board. Denk aan een lange herfstwandeling met dan op het einde zo’n Bordercollie aan je voeten. Lekker warm, de geur van verse cake in de oven en dan die verdiende chocomelk, maar dan met een scheut rum erbij. Dat is Bosum, en Marvin.”

Ayco Duyster: “Zeer warme sound en hier en daar een catchy refrein. Ik heb de sunset wel gevoeld.”

Ghostwood Country Club is een introspectief album. De inspiratie om de songs te versmelten in een consistent album, kwam na het bingewatchen van de serie Twin Peaks (David Lynch). Geïnspireerd door de dromerige en surrealistische wereld van Lynch, componeerde Verbeeck twee soundscapes (Ghostwood Country Club, Pt. 1 en Pt. 2), die de weg plaveiden voor het album. Die dromerige sfeer is de rode draad doorheen het album met als ingrediënten: dromerige vocals, zwevende gitaren, zachte synths en een strakke distinctieve ritmesectie die de songs op de grond houden. Om hun eigen universum te creëren, heeft Bosum gebruik gemaakt van een vintage instrumentarium. Zo hoor je in Second Hand Sweater een Roland 808 drum machine, in Waves en Smell Of Your Hair In The Morning een originele Mellotron en in (bijna) alle songs een Juno 60 synthesizer. Ook hoor je doorheen het album een elektrische Silvertone Bobkat gitaar uit 1967, die via tape delays en andere effectpedalen uitmondt in de legendarische Roland Jazz Chorus-120 versterker. Tot slot heeft Bosum het grootste deel van het album live in de Johnny Green Giant studio opgenomen, doorheen een analoge Neve mixing console, waardoor er een warme en organische sfeer heerst.

Bosum kijkt ernaar uit om snel terug op menig podia te staan met hun debuutalbum.

Facebook
Instagram