BRIHANG lanceert nieuwe single IK WIL ALLES, BEHALVE met videoclip!

Vandaag verschijnt de videoclip van ‘ik wil alles, behalve’, de vierde single uit het gevierde debuutalbum van Brihang. In de inventieve en geheel eigenzinnige clip zien we onder meer een parade van de grootste helden van de rapper passeren. De video voor ‘ik wil alles, behalve’ werd bedacht door Brihang en geregisseerd door Maanlander, het productiehuis dat ook verantwoordelijk was voor zijn vorige twee clips.

Bekijk de video voor ‘ik wil alles, behalve’ hier.
Brihang behoeft inmiddels bijna geen introductie meer. De rapper uit Knokke-Heist oversteeg al snel de hiphopniche, waardoor ook het grotere publiek zijn experimentele en volledig unieke muziekstijl in de armen sloot. Zijn debuutalbum ‘zolangmogelijk’, dat in november 2016 verscheen op het Gentse label Fake Records, kreeg unaniem lovende reviews en vestigde Brihang definitief als een van de meest veelbelovende namen van de nieuwe generatie artiesten in dit land.
Singles als ‘balanceren’, ‘morsen’ en ‘wieder’ kregen al heel wat airplay op nationale zenders en nu is er dus ‘ik wil alles, behalve’, een zomers en uptempo nummer waarop ook provinciegenoot JtotheC te horen valt. De video toont Brihang – beeldhouwer van opleiding – achter een zelf ontworpen installatie met een rolband. Op die rolband passeren kaders met afbeeldingen van zijn helden, woorden en andere objecten: zaken die allemaal illustratief zijn voor de tomeloze ambitie van een jonge artiest die de hemel bestormt. Diezelfde ambitie die ook in het refrein wordt verwoord, zij het met een bijzonder grote knipoog (‘Ik wil alles, superveel geld en bling bling bitches’).
Radiozenders en muziekminnend Vlaanderen vielen alvast als een blok voor zijn intuïtieve poëzie, wat resulteerde in een drukke concertagenda tijdens het afgelopen voorjaar en een mooie festivalzomer.

De pers over Brihang en ‘Zolangmogelijk’
“Die rillingen van onderrug tot in uw nek, die zijn echt.” – De Morgen
“Een van de interessantste Belgische debuten van het jaar.” – Indiestyle
“Brihangs optreden was een totaalervaring. Hij combineert performance, poëzie, hiphop, experiment en elektronische muziek.” – Musiczine/L’avenir
“Wat een entertainer ook, met zijn performance tussen swag en kwetsbaar” – De Standaard
“Rapper, beeldhouwer, poëet: men dicht Brihang alle talenten van de wereld toe, en hoeft daarbij nauwelijks te overdrijven.” – Humo

Concert data
22.04: De Roma Foyer, Antwerpen
27.04: Bad Festival, De Panne
29.04: Festival aan Zee, De Panne 
13.05: RSL JAZZ, Roeselare
13.05: Brutaal Festival, Brugge 
24.06: Togenblik Festival, Beveren 

www.brihang.be
www.facebook.com/brihang
www.twitter.com/boudyverleye
www.instagram.com/brihang