COMPACT DISK DUMMIES LANCEREN NEON FEVER TV!

Neon Fever Dream, de tweede langspeler van Compact Disk Dummies verscheen 10 dagen geleden en sedertdien regende het sterren en uitbundig applaus in de nationale pers: “Dark Disco”, “Retrofuturisme”, “geen beat te weinig, geen experiment teveel”.
Check het album HIER.

De single ‘I remember’ zorgt intussen al weken voor een vrolijke noot in de ether en in deze bizarre tijden van social distancing verzonnen de gebroeders Coorevits een gepaste aanpak voor de verdeling van hun muziek: online-bestellingen van het nieuwe album werden per fiets bij fans aan de deur geleverd. Met Deliveriedummies haalden Lennert en Janus het journaal en oogstten ze een hoop sympathie. Het album kwam vrijdag op #4 binnen in de Ultratop charts.

Nu is er Neon Fever TV; vier afleveringen met videomateriaal, vanaf vandaag telkens op dinsdag te bekijken via Red Bull Music en het Youtube-kanaal van Compact Disk Dummies. Het gaat om Dummies-tv, uitzendingen waarin je the making of Neon Fever Dream , experiment en allerhande fratsen en dwazekloterij van de Coorevitsen kan volgen.

Bekijk de eerste aflevering HIER.

Het enige wat ontbreekt om deze release te ondersteunen zijn, jawel, de live concerten. Normaalgezien zat de band nu middenin een live-tournee met uitverkochte concerten in zowat alle Vlaamse steden, en zouden de eerste festivals al achter de rug zijn, maar nee; het mag niet zijn. Het zou niet mogen zijn. Dus worden er alternatieven gezocht om te pret niet te drukken.
De Dummies waren vorige maand al te zien via #ikluisterbelgisch, het eerste online concert van Stubru waarbij een paar nummers live vanuit de huiskamer gebracht werden.
Volgende week zondag 31 mei echter, is er een uitgebreider concert online te bekijken via de social media van de band, Het Wilde Westen en de stad Kortrijk. Kortrijk zet dit initiatief op als een deel van de activiteiten om de Sinksenfoor. De omkadering – video en audio zijn in handen van een professioneel team.

Facebook
Instagram
Website