Debuutplaat van NELE NEEDS A HOLIDAY komt uit op 19 september!

Dit is het feestje van Nele. Ken je Nele al? Zij kent jou goed genoeg. Ze zag je voor het eerst tijdens een zweterige nacht in een overvol café. Na het dansen op tafels kruiste ze je onderweg naar het toilet. Toen ze terug buiten stond, was je al vertrokken.

Maar Nele geeft niet snel op. Ze heeft iedereen aangeklampt en overal rondgevraagd tot ze je naam te pakken kreeg. Die joeg ze door Facebook en nu zit ze al maandenlang halve nachten door je foto’s te klikken. Je zou trouwens dringend iets aan je privacy-instellingen moeten doen.

Nele is dringend aan vakantie toe, maar tijd en geld ontbreken. Dus tokkelt ze op haar ukelele en als ze dat beu is, fluit ze haar vriendinnen samen. Na een gin-tonic of drie halen ze de muziekinstrumenten boven.

Studies zonder toekomstperspectief, bandjes die verder wilden zonder haar, onbereikbare geliefden: Nele krabt waar het jeukt. Ze hult haar verlangens, haar problemen en haar neuroses in uptempo melodieën met zomerse backing vocals. Ze mikt op je hart, maar ze raakt je eerst in de nieren.

Nele is de Belgische halfzus van New Weird America. Ze belt geregeld naar Adam Green, Daniel Johnston of Joanna Newson, maar die nemen natuurlijk nooit op. Tegelijkertijd luistert Nele naar cassettes met muziek uit een tijd waarin er nog geen cassettes bestonden, maar wel al Ronettes, Velvelettes en Marvelettes. Zo creëert ze haar eigen Facebook Wall of Sound, met producer Koen Gisen als de Phil Spector van dienst. Het resultaat is ‘It’s My Party’, haar debuutalbum, dat uitkomt op 19 septembervia LC Music en wordt voorgesteld in de AB op diezelfde dag.

Dit is het feestje van Nele. Ze is vergeten je een uitnodiging te sturen, maar je bent welkom om te crashen. Bitterzoet smaakte nooit eerder zo goed.

https://www.facebook.com/NeleNeedsAHoliday