DON MCLEAN’s nieuwe plaat BOTANICAL GARDENS is uit vandaag!

De Amerikaanse songwriter en performer Don McLean brengt zijn nieuwe album ‘Botanical Gardens’ uit op 23 maart 2018. Na de release van het album komt er een tour in Engelan die begint op 29 april in het Southend Cliffs Pavillion.

Met meer dan 40 goud- en platina-platen over de hele wereld is Don McLean een van Amerika’s meest geliefde countryartiesten. ‘Botanical Gardens’, zijn 19e studioalbum en de eerste in 8 jaar, is misschien wel een van Don’s meest reflectieve tot nu toe, zoals hij het zelf zegt: “De inspiratie voor het project begon jaren geleden toen ik in de prachtige tuinen in Sydney liep. Daar in de buurt van het Opera House jhad ik door de jeugd geïnspireerde dromen en het was een troost en een inspiratie, ik was altijd jong van binnen, zoals we allemaal zijn, en ik voelde het weer daar. “

Verdere refllecterend over het album, zegt Don, “het hele album draait om het titelnummer, later realiseerde ik me dat de tuinen echt een metaforische hemel zijn, en er is een soort dood en wedergeboorte.”

Intimiteit is de kern van dit album, met Don die persoonlijke liedjes schrijft die terugkijken op een rijk leven. Daarnaast kunnen er observaties over jeugd en liefde teruggevonden worden op de plaat. De opnamen in Watershed Studios in Nashville zorgden voor een ander soort intimiteit tussen Don en zijn band, omdat ze verplicht waren om dicht op elkaar te spelen en de muziek te voelen, wat resulteert in een rauw, maar strak geluid.

Don bewijst opnieuw zijn talent om tijdloze songs te schrijven, het album mixt country, Americana, folk en rauwe rock door elkaar. Tijdens een carrière die ondertussen 50 jaar omvat, zijn de liedjes van Don een vaste waarde geworden binnen de Americana-muziek. Zijn muziek werd gespeeld door artiesten die zo uiteenlopend zijn als Elvis Presley, Madonna, Fred Astaire, Chet Atkins, Weird Al Yankovick, George Michael, Josh Groban, Coolio en Ed Sheeran en zijn grootste hit ‘American Pie’ werd toegevoegd aan de Grammy Hall of Fame in 2003.

Don maakt enkel gebruik van Martin-gitaren. Hij heeft meer dan 40 Martin-gitaren en in het jaar 2000 eerde de Martin Guitar Company Don McLean met zijn eigen limited edition signature gitaar, de D40DM.

https://don-mclean.com/
https://twitter.com/donmcleanonline
https://www.facebook.com/DonMcLean
https://www.instagram.com/thedonmclean/