DRIFTWOOD stelt nieuwe single ‘LAND OF RIOTS’ voor

Luister/download HIER.

DRIFTWOOD heeft de laatste jaren niet stilgezeten. Na een debuutplaat in 2020 met bijhorende releaseshow op de vooravond van de eerste lock-down en een aantal losse singles in het voorbije jaar, blikken ze niet terug op wat had kunnen zijn, maar zijn ze volledig klaar om in te zetten op de toekomst en hun nieuwe plaat getiteld In Need Of Music. Met de single Land Of Riots is meteen een nieuwe wind duidelijk in de sound van DRIFTWOOD. De groots georkestreerde en gitzwarte klanken die te horen waren op debuutplaat ‘Only Lovers Left Behind’ zijn nog steeds voelbaar, maar worden nog verder naar de marge geduwd om pure en vrije expressie toe te laten. Formats worden daar waar nodig overboord gegooid om de rauwe boodschap en haar diepere lagen volwaardig te kunnen overbrengen. De brede muzikale wereld die hierdoor ontstaat, komt bovendien volledig tot haar recht in de bijhorende Dolby Atmos mix.

Land Of Riots raakt het eindeloze en soms hopeloze conflict aan dat kan ontstaan tussen mensen of samenlevingen die iets van elkaar verwachten maar wat niet ingelost wordt. Elk strijdt vanuit een eigen perspectief. Soms hoopvol en constructief, soms overmeesterd door wanhoop en furie. Strevend naar gelijke rechten, verliest ieder zichzelf tot er niets meer overblijft. Pas daar waar stilte rust ontmoet, kan een nieuw hoofdstuk beginnen. Destructie en creatie gaan tegen onze wil in vaak hand in hand.

De volledige plaat, met als titel In Need Of Music, wordt verwacht najaar 2023. Een voorproever van deze muziek zal dit najaar reeds te horen zijn op een aantal exclusieve shows vooraleer de band terug de studio induikt met drummer-producer Joey Waronker (Beck,R.E.M, Atoms For Peace) en bassist Tim Lefebvre (David Bowie, Sting, Elvis Costello) om de plaat af te werken. Mis deze kans niet.

LIVE
28/9/22 – Django Gent
30/9/22 – Wilde Westen Kortrijk
6/10/22 – Café Café Hasselt
3/11/22 – N9 Eeklo
5/11/22 – Stealth, Zwalm (invites only)

Facebook
Instagram
Website