ELDERS stelt nieuwe video voor!

Bekijk de video voor nieuwe single ‘Leaves’ HIER

Download/stream ‘Leaves’ HIER

ELDERS is de nieuwe band van Tom Pintens en Laurence Roothooft. Tom en Laurence wonen en werken samen in Antwerpen. Tom Pintens is bekend als lid van Het Zesde Metaal, Roosbeef, Dez mona en uit een verder verleden Tamino, Zita Swoon en Flowers for Breakfast. Laurence Roothooft is performer, actrice en zangeres.

Met ELDERS creëren Tom en Laurence een heel nieuw geluid. Engelstalige elektronische popmuziek met zang, bedwelmende synths, beats en gitaar. ELDERS bestaat uit twee mensen maar klinkt soms als meer mensen. In een wereld van mysterieuze glitter bezingen zij leven en liefde, als twee zoekende zielen.

Vandaag stellen zij de video voor ‘Leaves’ voor.  Regisseur Ila Pittaluga met het idee om 3 iconische koppels te ensceneren die op tragische wijze samen aan hun einde komen.  ELDERS zit in de zaal en observeert de iconische koppels (Romeo and Juliette, Bonnie and Clyde en Orpheus and Euridice) allemaal gespeeld door Tom Pintens en Laurence Roothooft zelf. Observeren ze zichzelf? Het grootste deel van de video bestaat uit de live performance van ‘Leaves’.

Bekijk de video HIER

‘Leaves’ is hun eerste single. Een donkere mysterieuze song met repetitieve lyrics. Meeslepend en dansbaar. Sommigen verwijzen naar ‘Nightcall’ van Kavinsky, The XX, London Grammar en Portishead. Tom en Laurence zelf vinden het moeilijk referenties te bedenken.

Facebook
Instagram