FURNITURE FROM THE FIFTIES brengt eerste single uit nieuwe EP uit!

Beluister single ‘The Upside’ HIER.

Tussen het leven met een drukke baan en een jong gezin door, duikt Jorrit Hermans met zijn Martin parlor gitaar onder in de kelder van zijn huis om er songs te schrijven. Niet om op te nemen, niet om er beroemd mee te worden en vooral niet om er geld mee te verdienen. ‘Omdat het mooi is, goed klinkt en plezanter is dan belastingaangiftes invullen en fishsticks bakken.’
‘Alles loopt altijd uit de hand’, zegt Jorrit Hermans. Waarmee hij verwijst naar de eerste EP van Furniture From The Fifties uit 2016. Hermans ging toen stoppen met gitaarspelen, geen muziek meer maken, niet meer in bands zitten, nooit meer opnemen en vooral niet meer optreden. Tot pianist Jan Swerts zijn akoestische thuisopnames hoorde en producer Wouter Elen tipte. Swerts en Elen werkten mee en er kwam een zelfgetitelde debuut-EP. Radio 1 besloot de openingstrack “HEAVY METAL” in zijn avondprogramma op te nemen en een reeks huiskamerconcerten volgde met pianist Wouter Dewit en celliste Tine Anthonis van de band Illuminine.
Einde februari 2019 volgt de 2de EP van Furniture From The Fifties op het label Noblesse Oblige Records, verdeeld via CDBaby.com en digitaal verkrijgbaar via alle streamingplatforms als Spotify, Apple Music en iTunes.
Furniture From The Fifties is vooral Jorrit Hermans (°1978). Hij was ooit zanger en gitarist bij het rock-trio NORMA. Zij bewezen in de noughties hoe Nada Surf in Vlaanderen zou klinken en stonden daarmee in de legendarische Humo’s Rock Rally Finale van 2004. Daarna volgde een EP (“United Hairlines” in 2006, enkele singles , videoclips en veel shows in weinig aantrekkelijke zalen). Eind 2019 komt NORMA terug met een nieuwe plaat.