GESMAN brengt nieuwe plaat OLPUT BLUES uit op 9 maart!

Tien jaar na ‘Puree’, hun radio-hit met Isolde Lasoen, is GESMAN helemaal terug. Op 9 maart verschijnt het vierde album ‘Olput Blues’, dat ongetwijfeld één van dé verrassingen van het Belgische muziekvoorjaar wordt. 

Voorgangers ‘Slich Van ‘t Eten’ (2004), ‘Omplof!’ (2007) en ‘Salonrebel’ (2010) kregen goede tot laaiende reviews in de Vlaamse pers wat resulteerde in een resem fraaie optredens: AB (support Flip Kowlier), Vooruit (support De Mens), Handelsbeurs, 4AD, Dranouter, Paulusfeesten, Gentse Feesten, etc…O.a. Flip Kowlier, Wim Opbrouck en Ayco Duyster outten zich als devote fans. In 2007 werd ‘Puree’ wekenlang gedraaid op Radio 1 én Radio 2 en schopte het tot #1 in de ‘Puur Belgisch’-lijst van JIMTV. Ook de allereerste single ‘Vulle Leegoar’ uit 2004 was regelmatig te horen op deze zenders. En de majestueuze trip ‘Psychologica’ (2004), is de trotse afsluiter op het eerste volume van Belgian Nuggets 90s-00s. 

Maar dat was vroeger. Gesman 2.0 lijfde met Harry Descamps (23, gitaargod in opleiding, zoon van ‘Ugly Papa’ Dick, én een kruising tussen Slash en Cedric Bixler van The Mars Volta) en Kristof Lazou (brein achter ‘kNIGHTS’, debuut
uit eind 2018 op Mayway Records) twee jonge snaken in, die voor een boost van energie en kwaliteit zorgen. Bassist Kris Demets (oa Golden Galaxy Jerks) en drummer Frank Derycke vormen de ervaren ritme-sectie, terwijl Ruben Vercaemer (oa Ansatz Der Maschine, Balthazar, De Dolfijntjes, Orch. Int. Du Vetex) met zijn sax en vibrafoon de sound van Gesman exact de juiste touch van warmte en ‘volheid’ geeft. En plus drijft producer Reinhard Vanbergen (Das Pop, The Happy) frontman/songschrijver Stevie Vervaecke en zijn bende tot ongekende hoogten en boetseert de tien songs op OLPUT BLUES tot een subtiel, gelaagd en tegelijk toegankelijk geheel.

OLPUT BLUES : zonder twijfel de beste Gesman-plaat tot nu toe. 

Binnenkort wordt een tweede single uit de plaat gelanceerd, beluister ondertussen eerste single ‘Mankekwot’ HIER.

We hebben Het Zesde Metaal en Flip Kowlier. Maar bestaat een ‘Heilige Drievuldigheid’ niet uit drie? Welaan dan. De groep staat er. De songs zijn er. Gesman is er helemaal klaar voor. 

Live
09/03 Releaseshow @ Wilde Westen, Kortrijk 
Meer shows worden eerstdaags aangekondigd

http://www.cardboardhippies.be/
https://www.facebook.com/pg/Gèsman