GOUVERNEMENT viert 1 jarig bestaan!

GENT – Een jaar geleden ging de poort van de Gouvernementstraat nummer 7 voor de eerste maal open. De wapperende vlag boven de kolossale inkom roept soevereiniteit, eigenzinnigheid en gedrevenheid op.
Het is dan ook in die geest dat de drie initiatiefnemers het verloederde pand ombouwden tot een micro-artistieke werk- en toonplaats voor aanstormend talent. Een creatieve vrijstaat in hartje Gent!

Zowel theater-, muziek-, en dansvoorstellingen als exposities, try-outs en workshops: de multidisciplinaire aanpak wordt er hoog in het vaandel gedragen. De veelzijdige grote ruimte en de ateliers errond trekken alle mogelijke artiesten aan. Ze kunnen er in een open, laagdrempelige sfeer het experiment aangaan en hun werk tentoonstellen.

In de marge van de naburige, gevestigde cultuurhuizen wist Gouvernement zich in no-time te positioneren met haar eigenwijze, kwalitatieve programmatie. Meermaals kwam het ook tot inspirerende samenwerkingen met onder meer Filmfestival, Lichtfestival, Conservatorium, KASK, Tumultingent en Glimps .

Tijdens de maand juni maakte Gouvernement haar reputatie als try-outplek meermaals hard. De studenten van de departementen drama, grafische vormgeving, interieur & vormgeving van de Gentse Kunstscholen stelden er hun eindprojecten voor.

Tijd voor een zomerreces dan maar? Niet echt. Feestmaand Juli staat voor de deur en Gouvernement staat voor Kunst én Amusement. Op 4 juli blaast het initiatief zijn eerste kaars uit en nodigt het sympathisanten en publiek uit voor een complexloos, maar geëigend, vieren. Het gebouw wordt onder handen genomen door kunstenaar Stanislas Lahaut en er wordt een uniek huisbier gelanceerd.

Onder de titel “De Vlag/De Lading”, legt Gouvernement ook een eigen Gentse Feesten programma voor. Hiervoor vertrekken ze vanuit een leemte ten aanzien van beeldende kunst tijdens de feesten. Gedurende 10 dagen kan je er elke dag terecht voor een groepstentoonstelling waarbij iedere avond één van de deelnemers een avond cureert. Die invulling kan gaan van muziek over video/film tot performance met een reële kans tot uitmonding in een spontaan feest. Onder andere Fien Muller (Muller-Vanseveren) theatermaakster Miet Warlop en installatiekunstenaar David Neirings nemen deel.

Voor verdere info en programmatie kun je terecht op hun facebookpagina en website.