HET ZESDE METAAL stelt ZEG ALLES AF VOOR MORGEN voor!

Zelden is de muzikale hemel zo enthousiast bestormd als door Het Zesde Metaal de voorbije jaren. Met Ploegsteert, een ontroerend barmhartige ode aan de gevallen wielerheld Frank Vandenbroucke, openbaarde Wannes Cappelle zich voor het eerst aan het grote publiek als een meesterverteller. Met de albums Nie voe kinders en Calais – en onder meer de radiohit Naar de wuppe  – breidde de schare fans alsmaar verder uit, terwijl hun stevige livereputatie Het Zesde Metaal zelfs tot op de Werchterse wei bracht. 

Op die opmerkelijke opmars wordt nu teruggeblikt in woord, beeld én geluid. Het lyrics- en fotoboek Zeg alles af voor morgen bundelt alle 50 songteksten die Cappelle en compagnon Robin Aerts sinds het prille begin bij elkaar hebben gepend. Stuk voor stuk poëtische pareltjes, voor de gelegenheid omgezet naar begrijpelijk Nederlands (zij het met respect voor de muzikale moedertaal van de dichter/zanger). 

Dat Het Zesde Metaal bovenal een band is, een hechte band bovendien, wordt geïllustreerd door 128 unieke foto’s van on the road-fotograaf Pieter Verhaeghe. Twee jaar lang legde hij als een vlieg op de muur de sfeer vast voor, tijdens en na theater- en festivalconcerten. Arnar Freyr Gudmundsson goot het geheel dan weer in een vorm die naadloos aansluit bij het eigenzinnige parcours dat Het Zesde Metaal tot op heden heeft afgelegd.

Maar het oor van de trouwe fan wil ook wat. Daarom wordt Zeg alles af voor morgen vergezeld van een strak live-album met 11 nummers, opgenomen tijdens een exclusief miniconcert in de JET STUDIO. Een mooie momentopname van Het Zesde Metaal op een (ongetwijfeld voorlopig) hoogtepunt. 

Teksten: Wannes Cappelle & Robin Aerts
Foto’s: Pieter Verhaeghe
Grafisch ontwerp: Studio Studio (Anar Freyr Guðmundsson, Birna Geirfinnsdóttir)

Info boek
ISBN: 978 9 090306 26 1
Harde kaft, 208 pagina’s, 210 x 270 mm staand
inclusief bonus-CD, 11 live-opnames in de JET STUDIO
(tracks: Ier Bie Oes, Nie Gezond, Calais, Achter Zoveel Jaar, Ploegsteert, Ip Min Knieën, Boze Wolven, 
Niets Doen Is Geen Optie, Toe Nu Maar, Naar De Wuppe, Liefde)
Gedrukt en gebonden in België, Drukprocédé en materialen werden gekozen met respect voor natuur en milieu.
Uitgegeven door Het Zesde Metaal ism Unday Records, FingerPrint
Het Zesde Metaal live
28/11/17 VOORUIT, Gent (SOLD OUT)                                    
29/11/17 AB, Brussel                               
30/11/17 DE ROMA, Borgerhout                                          

https://www.facebook.com/hetzesdemetaal/?fref=ts
http://hetzesdemetaal.be/
https://twitter.com/HetZesdeMetaal?lang=nl