High-fashionhuis GUCCI kiest 37 jaar oud Belgisch nummer voor haar internationale campagne!

Bekijk de campagne HIER

Het modehuis GUCCI heeft voor de afsluitende campagne van zijn ‘Epilogue’-collectie gekozen voor ‘Mani Meme’, een song van de groep Pas De Deux, vooral bekend van het nummer Rendez-vous, de Belgische bijdrage aan het Eurovisiesongfestival 1983. De muziek van Pas De Deux zal door GUCCI en de Kering Group (o.a. Balenciaga, Alexander McQueen…) gedurende een periode van 5 jaar internationaal gebruikt worden op hun sociale media, online-kanalen, events, tentoonstellingen en expo’s.

Meer bekende artiesten met GUCCI-connecties zijn o.a. Iggy Pop, Lee ‘Scratch’ Perry en Billie Eilish.

Onlangs kwam de vraag vanuit New York om de track te gebruiken voor de ‘Epilogue’-collectie van Alessandro Michele voor GUCCI. In deze experimentele collectie wordt teruggrepen naar ontwerpen van de jaren 60 en 70 en wil hij “de magie van de mode vieren door te tonen wat er zich achter de schermen afspeelt”.

De song Mani Meme werd geschreven door de groep De Nota (Pieter Vereertbruggen, Karel Vereertbrugghen, Bieke Daems, Walter Verdin). Na de split van De Nota richtte Walter Verdin Pas De Deux op met Dett Peyskens en Hilde Van Roy en maakte hij een nieuw arrangement voor de song, met toevoeging van blazers en een drijvende percussie over een typische jaren-tachtig-drumbeat.

De energie van zang en blazers in combinatie met de retro-electro-sound passen perfect bij het nostalgisch tegendraadse van de collectie. “Inside the collection there is the idea of clothes of the bourgeoise designed to be worn by the kid on the street, the types of clothes worn by an elderly man, a memory of a maths teacher, along with a certain type of elegance that reminded the designer of his grandmother who lived in shirt dresses.”

Videokunstenaar Walter Verdin maakte voor de song in 1983 reeds een opmerkelijke videoclip, volledig in zijn toen bekende minimal-stijl: een ‘one shot-video’ in zwartwit. Deze clip lokt al een aantal jaren op YouTube heel wat positieve reacties uit vanuit de hele wereld.

Mani Meme stond oorspronkelijk op het mini-album ‘Des Tailles’ uit 1983 en werd in dat jaar ook als single uitgebracht door Parsley Records, met op de B-side de song ‘Cardiocleptomanie’, een track die ondertussen internationaal een bescheiden cultstatus heeft verworven. Naar aanleiding van deze mooie erkenning vanuit de modewereld wordt Mani Meme gere-released op 12″, met Cardiocleptomanie en Lits Jumeaux op de B-kant.

Bekijk de oorspronkelijke video van Mani Meme HIER

Facebook