HIGH HI stelt hun gloednieuw album ‘RETURN TO DUST’ voor

Check het album HIER.

Vandaag is het eindelijk zover – High Hi brengt ‘Return To Dust’ uit, de langverwachte opvolger van hun vorige album ‘Firepool’ uit 2020. De band bracht reeds titeltrack ‘Return To Dust’ en hun meest recente single ‘All Cool All Fine’ uit van het nieuwe album. Anne-Sophie, Dieter en Koen stellen het album live voor in de Ancienne Belgique op 1 mei.

‘Return To Dust’ is kort maar krachtig; de plaat bevat negen tracks die je meenemen op een conceptuele reis. Het album ademt escapisme en voelt alsof het thuishoort in een andere wereld, namelijk het muzikale universum van High Hi – ergens tussen dit leven en the afterlife – tussen realiteit en fantasie… een muzikale trip.

Bij High Hi komt de muziek eerst, en dan pas de lyrics. De betekenis van een song hoeft dan ook niet altijd meteen duidelijk te zijn – denk aan titels als ‘Nu Nu’ en ‘Feel Feel’. De kernwoorden en de klanken liggen vaak als eerste vast. Het moet catchy zijn: de perfecte vibe, het juiste woord. Maar het is geen exacte wetenschap. Door elementen te nemen die ze echt goed vinden, en daar iets nieuws mee te doen, is hun muziek een puzzel van verschillende invloeden geworden met songs die ze vooral zélf heel cool vinden.

Tracklist
‘Return To Dust’
Return To Dust
All Cool All Fine
Due Date
Bestseller
Open Door
Nu Nu
Feel Feel
Heart In The Open
Yoshime

LIVE
1/5, AB Brussel
13/5, Lotto Arena (support act Arsenal)
18/8, Pukkelpop, Kiewit

Facebook
Instagram