HILKE brengt tweede single ‘PARADOXES’ uit

Luister/download HIER.

‘Paradoxes’ is de tweede single uit het aankomende album ‘Silent Violent’.

Het was even wachten op het eerste soloalbum van Hilke. Uiteindelijk is ‘Silent Violent’ een soort ‘coming of gender’-verhaal geworden, over de zoektocht naar een eigen stem, het angstvallig verborgen houden van gevoelens en het failliet van het mannelijke ideaal.

Hilke Ros kennen we als bassiste van Amatorski. Ze bracht eerder een paar elektronische tracks uit onder het pseudoniem Hroski. Ze woont sinds een paar jaar in Zwitserland. Nu treedt ze in alle eerlijkheid onder haar eigen naam naar buiten, als ‘Hilke’.

Tijdens het creatieproces ging Hilke op zoek naar haar eigen stem, ergens binnen het spectrum tussen mannelijk en vrouwelijk. Toen ze met haar soloproject begon, werd het opnieuw duidelijk hoe belangrijk zingen is en welke rol de stem speelt bij de emotionele impact van muziek. Ze wilde weer echte songs maken, waarbij stemmen centraal zouden staan. Ze zocht naar haar eigen manier van zingen, een manier die in harmonie kon staan met haar genderidentiteit. Ze vroeg een aantal zangers en zangeressen naar wie ze opkeek, uit België en uit Zwitserland, om naar haar demo’s te luisteren en een eigen draai te geven aan haar songs. Die wisselwerking werkte inspirerend om verder te groeien, als componiste en producer, maar ook als zangeres.

Facebook
Instagram