HIS TRUST FUND lost eerste single uit aankomend album

Beluister/download de single HIER.

His Trust Fund is het geesteskind van songwriter Philippe François. De Antwerpse songwriter weet dat het hoogste goed van de mens het kapitaal van het hart is. Zoals alle grootmeesters van het lied put hij uit eigen ervaring om de wereld naar zijn hand te zetten.

Het lied Dear Black Man is geschreven als een soort brief van een vader aan zijn zoon, een zwarte vader en zoon weliswaar. Net zoals in het boek ‘Between The World and Me’ van Ta-Nehisi Coates. Hoe kan ik me als blanke man me uitspreken over de gruwelijke geschiedenis van leed en onderdrukking van de zwarte mens als ik er zelf niet rechtstreeks mee geconfronteerd werd?

Ik kan het uiteraard niet. Ik gebruikte de roman die ik las en mijn eigen verontwaardiging om toch Dear Black Man te kunnen schrijven. Een paar jaar geleden – het lied werd 4 jaar geleden geschreven – kwam een zwarte man na een optreden in een Londons clubje naar ons toe, complimenteerde ons op onze show en zei ontroerd tegen me: ‘You’re completely right in what you say about the black man.’  Dat is de reden dat ik nummers schrijf. En goede nummers moeten over de waarheid gaan, over de gruis en de glitter van de wereld, over de dansende delen om ons heen, over hoe we generatie op generatie bepaalde wereldbeelden doorgeven die niet houdbaar zijn, die er nooit hadden moeten zijn.

Edoch in 2020 worden de nakomelingen van zij die in 1650 als slaven verkocht en naar andere landen verscheept werden, nog steeds niet als volkomen gelijke gezien door vele van de nakomelingen van hun toenmalige onderdrukkers.

LIVE
23/08/2020 – Park Spoor Oost, Antwerpen
17/02/2021 – Handelsbeurs, Gent

Facebook
Instagram
Website