HIS TRUST FUND lost nieuwe single ‘THE GLORY OF THE BODY’ uit debuutalbum

Beluister de single HIER.
Bekijk de video HIER.

His Trust Fund is het geesteskind van songwriter Philippe François. De Antwerpse songwriter weet dat het hoogste goed van de mens het kapitaal van het hart is. Zoals alle grootmeesters van het lied put hij uit eigen ervaring om de wereld naar zijn hand te zetten.

The Glory Of The Body dwaalt rond in de geesten van Leonard Cohen, Willie Nelson en Fred Neil: sobere country-folk sluimerend in houten klankkasten, zoetgevooisde vrouwenstemmen, een breekbare bariton en een amalgaam van percussie parafernalia.

De song verheerlijkt de mannelijke blik die zich overlevert aan de genade van het vrouwelijke lichaam. Er is niets dat meer zijn zintuigen prikkelt, hij kan er alle materiële eigendommen voor afstaan, het is zijn begin en zijn bestemming. Maar tegelijkertijd is hij er ook toe veroordeeld te dwalen in onmin met zijn verlangen, en bij het einde van een romance tot de vaststelling te komen dat zijn verheerlijking hem had verblindt, waardoor hij de ware gevoelens onder het oppervlak niet heeft gezien.  Het is dan ook geen toeval dat het lied werd geschreven tijdens een slepende break-up, waarin, zoals Oscar Wilde ook zei: “de gevoelens van je voormalige geliefde een banale en overbodige kwaliteiten nalieten”.

LIVE
21/10/2020 – Missy-Sippy – Gent
26/11/2020 – Bar Mirwaar – Gent
17/02/2021 – Handelsbeurs – Gent

Facebook
Instagram
Website