IKRAAAN werkt samen met JEF NEVE voor single ‘WAAROM’

Bekijk de video HIER.
Check de single HIER.

Vandaag verschijnt ‘WAAROM’, de nieuwe single waarop IKRAAAN samenwerkt met jazzpianist Jef Neve. Een vrij onverwachte combinatie, maar wel een die haar vruchten afwerpt. De single, die uit niks meer dan stem en spaarzaam aangeslagen pianonoten bestaat, klinkt krachtig in al haar breekbaarheid. De single wordt vandaag uitgebracht samen met een videoclip.

Na het afgelopen jaar is het niet makkelijk om nog snel verbaasd te raken, maar de combinatie die ‘WAAROM’ mogelijk maakte doet ongetwijfeld verrast opkijken. IKRAAAN en Jef Neve lijken op het eerste gezicht dan ook absolute tegenpolen te zijn. De jonge belofte met één been in de emo trap, samen met de gelauwerde jazzpianist? En toch, beide artiesten vinden elkaar moeiteloos op ‘WAAROM’. De breekbare vocalen van IKRAAAN worden subtiel ondersteund met perfect geplaatste pianonoten, waardoor elk woord rechtstreeks de weg naar het hart weet te vinden. WAAROM is een ballad zoals die hoort te zijn: pijnlijk en zalvend op hetzelfde moment.

Eenzelfde klassieke gestileerdheid hangt ook over de videoclip die vandaag uitkwam. In de video zien we de zangeres en de pianist het nummer brengen op een groot podium voor een lege schouwburg. Enkel de neo-barokke gipsen beelden van de zaaldecoratie zijn de bevoorrechte getuigen van zoveel onversneden schoonheid. Minder is meer en dat geldt hier eens te meer. De videoclip werd geschoten door Otis Weewouters en Bert Temmerman.

‘WAAROM’ is een eenmalige samenwerking met Jef Neve en valt te beschouwen als een losse single. Vanaf december gaat IKRAAAN de studio in om er haar debuutalbum af te werken. Dat zal verschijnen in het najaar van 2021. Hou onderstaande kanalen in de gaten om op de hoogte te blijven van alle nieuws.

Facebook
Twitter
Instagram