JAGUAR JAGUAR lost gloednieuwe EP ‘MADELYN’

Beluister/Download ‘Madelyn’ HIER.

Eén jaar na de release van hun debuut EP ‘Montjoi’ komt Jaguar Jaguar met nieuw werk. De tweede EP ‘Madelyn’ is ditmaal het resultaat van een afzonderingsperiode in Frankrijk. De zon maakt plaats voor de lynchiaanse herfst. Volwassener, en meer gedurfd: Jaguar Jaguar neemt je op mysterieuze, tropische reis in de wildernis.

Ze daagde zichzelf uit om een nieuw hoofdstuk te schrijven waarbij ze in hun korte bestaan het experiment opzoeken en de grenzen van hun muzikaal territorium verder uitzetten. Ze nodigden o.a. Témé Tan uit om zich hierin bij te staan en zoeken nieuwe grenzen tussen de muziek en het beeld op.

Opnieuw is er geen gezicht van Jaguar Jaguar zelf dat naar voren geschoven moet worden, ze laten de gedachten de vrije loop door een kortfilm samen met de muziek naar buiten te brengen, geregisseerd door Tina Herbots en gitarist Emiel Raeymaekers. Waarvan de video’s van de songs ‘Out of Sight feat. Témé Tan’ en ‘My Guess’ al een voorproefje van zijn. Madelyn, zowel de titel van de kortfilm als de EP bevindt zich in een zoektocht naar een verlangen en de onbereikbaarheid ervan.

In hun eerste bestaansjaar bouwden ze een live reputatie op tijdens hun (haast uitverkochte) clubtour in AB Club, Het Depot, Cactus Club, Muziekodroom, De Warande,… Daarnaast speelden ze reeds een aantal keer buiten de landsgrenzen. Aangetrokken door het zuiden, trokken ze naar Lissabon, Portugal waar ze de eerste prijs wonnen op het muziekconcours ‘Festival Termòmetro’. Daar werden ze opgepikt door Antena 3, SBSR Radio en speelden er op het prestigieuze NOS Alive festival.

Op 1 maart 2020 staat Jaguar Jaguar in de AB Box waar ze het nieuwe materiaal aan het grote publiek zullen voorstellen. Verwacht je aan een trip doorheen de jungle waar deze jaguars zich het beste in thuis voelen.

LIVE
24/01, Nosta Opwijk (try-out)
14/02, Maassilo, Rotterdam
22/02, Paard Van Troje, Den Haag
23/02, Doornroosje, Nijmegen
24/02, Paradiso Amsterdam
25/02, Paradiso Amsterdam
01/03, Ancienne Belgique, Brussel

Facebook
Instagram