JULIEN FIRMIN kondigt nieuwe single aan!

Met strakke regie van stem en gitaarwerk serveert Julien Firmin een rauwe, prikkelende sound. Michael De Busscher vond eerder al zijn weg naar de Gentse podia met andere bands, maar Julien Firmin is zijn eerste solo project. Songs als ‘Spanish Melodies’ en ‘Satellite’ uit het debuutalbum verraden het doorkneed talent in deze innemende Gentenaar.

Julien Firmin is het resultaat van maandenlang diep graven en experimenteren. Met ‘Spanish Melodies’ vond Michael de juiste sound en kwam eindelijk verlossing. Het volledig zelf geproduceerde album vertrekt vanuit folkrock maar waagt zich probleemloos in tal van andere genres. Michael’s rauwe stem tilt het album naar een hoger niveau en brengt in elk nummer de nodige emotionele diepgang en maturiteit. De release van het debuutalbum staat gepland op 25 mei.

‘Spanish Melodies’ is het eerste nummer dat Michael ooit schreef en vormde meteen de bron en inspiratie voor de verdere uitwerking van Julien Firmin. Het nummer start sober met rauwe melancholische zang en gitaar, zwelt langzaam op en laat zich finaal als een warme bries over je heen rollen.

Bekijk en beluister HIER een live versie van Spanish Melodies

Live
13/05: Sofar Sounds Rotterdam
01/06: Release @DoxBox Gent

Website
http://www.pow.be/julien-firmin/
Facebook
https://www.facebook.com/jlnfrmn/
Instagram
https://www.instagram.com/jlnfrmn/