KAPITAN KORSAKOV brengt FREEDOM AUDITION uit!

Kapitan Korsakov bracht op 4 november ‘Physical Violence Is The Least Of My Priorities’ uit via KKK Records en een N.E.W.S. distributie. De plaat werd in de zomer van 2016 opgenomen in Chicago, met niemand minder dan Steve Albini (Nirvana, The Breeders, The Pixies, …) achter de knoppen.

‘Freedom Audition’ — de titel verwijst naar een flard uit een bootleg-show van Bill Hicks — haalde de plaat niet, simpelweg omdat de jongens van Kapitan Korsakov het ‘niet passen vonden’ bij het geheel en de lengte van de plaat, maar wordt nu als B-kant uitgebracht. 

Geen nood als u niet verstaat wat Devos precies aan het schreeuwen is: ‘Ik weet het zelf niet meer. Ik had ter plekke besloten om 90 procent van álle teksten te herschrijven, waardoor ik het merendeel van de lyrics pas een halfuur voor de eigenlijke opnames ben beginnen neer te krabbelen. Aan die van ‘Freedom Audition’ ben ik slechts vijf minuten op voorhand begonnen. Maar ik ben een paar van die nieuwe teksten in Chicago vergeten en door de effecten op de stem weet ik niet meer wat ik toen precies zong (lacht). Niet erg: dat ‘Freedom Audition’ daardoor een momentopname geworden is en symbool staat voor vergankelijkheid, heeft wel iets.’ 

Dat die lyrics niet te horen zijn in de halve minuut die ter voorproefje via de promolink te beluisteren valt, vindt Devos dan ook uiterst amusant: ‘Een halve minuut noise!’ Soms werpt het toeval een mens ook eens een lach in de schoot.En het bewijs dat een B-kant ook erg de moeite waard kan zijn? ‘De ‘Anthology’-versie van ‘Hey Bulldog’ van The Beatles’, aldus Devos, ‘want: The Beatles!’ Meer kunt u onmogelijk willen weten over ‘Freedom Audition’: u moet er vooral naar luisteren. Want: Kapitan Korsakov!

Beluister de song HIER.

Live
20/12 De Vooruit, Gent

https://www.facebook.com/kapitankorsakovband/?fref=ts
https://twitter.com/KapitanKorsakov?lang=nl