KYLIE MINOGUE kondigt nieuw album GOLDEN aan!

Kylie Minogue zal haar nieuwe album ‘Golden’ op 6 april uitbrengen via BMG, haar eerste voor het label. De eerste single van het album, ‘Dancing’, is nu verkrijgbaar om te downloaden en op alle digitale streamingplatforms.

Luister hier naar ‘Dancing’

‘Golden’ is Kylie’s eerste studioalbum in vier jaar en haar veertiende studioalbum in een recordbrekende carrière. Het album werd voornamelijk opgenomen in Nashville, wat een primeur was voor Kylie, een feit dat niet anders kon dan het geluid te beïnvloeden – zij het in de overtreffende poppy trap van Kylie.

Het album opent met lead single ‘Dancing’, dat de toon zet voor wat er kan verwacht worden voor de rest van het album. Kylie zegt: “You’ve got the lyrical edge, that Country feel, mixed with some sampling of the voice and electronic elements, so it does what it says on the label. And I love that it’s called ‘Dancing’, it’s immediately accessible and seemingly so obvious, but there’s depth within the song.”

Deze plaat is één van de meest persoonlijke platen van Kylie tot op heden – ze schreef mee aan elke song van de plaat. In Nashville werkte ze met 2 bepalende songwriters. Eén daarvan was de Britse songwriter Steve McEwan (hij schreef in het verleden countryhits voor Keith Urban, Kenny Chesney en Carrie Underwood), en de andere was Amy Wadge, een andere Brit (vooral bekend van haar werk met Ed Sheeran). Afrikaans-Duitse producer Sky Adams zat achter de knoppen en daarnaast waren er bijdragen van Jesse Frasure Eg White, Jon Green, Biff Stannard, Samuel Dixon, Danny Shah en Lindsay Rimes, en er is een duet met de Engelse zanger Jack Savoretti.

‘Golden’ wordt 6 april uitgebracht via BMG en is vanaf vandaag verkrijgbaar voor pre-order

http://www.kylie.com/
https://www.facebook.com/kylieminogue/
https://twitter.com/search?q=kylie%20minogue&src=typd&lang=nl
https://www.instagram.com/kylieminogue/