LIEVEN TAVERNIER brengt nieuwe single BRUNNERSDORF uit!

Beluister ‘Brunnersdorf’ HIER
‘De eerste sneeuw’ en ‘de fanfare van honger en dorst’ zijn stilaan evergreens toegeschreven aan Jan De Wilde, maar in werkelijkheid van de hand van Lieven Tavernier. Jan De Wilde is, allicht de bekendste interpreet van Taverniers songs, ware het niet dat een hele rits muzikanten Tavernier coverden: Roland, The Bony King of Nowhere, Gabriel Rios, Stef Kamil Carlens, Thé Lau, Raymond van het Groenewoud et bien d’autres. Een mooi lijstje.

Voeg daarbij de tien cd’s die Tavernier zelf maakte, alleen of met een brass band of het klassiek orkest Room 13 Orchestra. Maar ook een Franstalig album die hij voor Little Kim schreef: ‘Secrets de mon jardin’ en zijn vertalingen van Brassens in het Gents, van Nathalie Merchant en Jules De Corte in het Frans.

Vandaag verschijnt zijn nieuwe nieuwe single ‘Brunnersdorf’.“Tevergeefs zoek je op de kaart Brunnersdorf. Misschien is het dezelfde plek waar Leonard Cohen zijn ‘sisters of mercy’ vond. Als je niets meer verwacht, kan je bij haar terecht: het meisje uit Brunnersdorf. “ vertelt Lieven over zijn laatste single.

‘Brunnersdorf’ is een nieuwe single uit zijn in september verschenen album ‘Verloren in de tijd’, een opgeleverd grootboek over vriendschappen, liefdes verloren in de tijd, voorzichtig opgevist met woorden en muziek. En zoals altijd bij Tavernier: met een grote dosis stilte. Maar in de stilte hoor je beter.

Facebook  
Website