LIEVEN TAVERNIER lanceert de eerste single van zijn nieuwe boek en CD: In My Days of Darkness van GABRIEL RIOS!

Op 8 oktober komt bij Lannoo ‘Eerste Sneeuw’ uit: een editie met alle songteksten van Tavernier, getiteld ‘Eerste Sneeuw’, in een vormgeving van Gert Dooreman en foto’s van Stephan Vanfleteren. In het boek zit ook een exclusieve cover-cd, ‘Geen Kwaje Vrienden’. Een cd waarvoor Tavernier  zelf een aantal vrienden vroeg om een eigenzinnige bewerking van zijn songs – oude en nieuwe, uitgebrachte en onuitgebrachte – te maken.
De zangers en muzikanten die vele generaties overspannen, respecteren de meester en kwijten zich wondermooi en met heel veel liefde voor zijn songs van hun taak: Raymond van het Groenewoud, Gabriel Rios, Roland, Kris de Bruyne, Jean-Marie Aerts, Stef Kamiel Carlens, Bruno Deneckere, Isolde et les Bens, Patrick Riguelle, Bony King , Neeka , Melike Tarhan,  en very special guest … Remco Campert.
Vandaag wordt de eerste single uit ‘Geen Kwaje Vrienden’ gelanceerd: ‘In My Days of Darkness’ van Gabriel Rios.
Lieven Tavernier over de samenwerking: ‘ Ik leerde Gabriel kennen toen hij van Porto Rico naar Gent verhuisde . Hij volgde mijn lessen literatuur in Sint-Lucas. Nadien zagen we elkaar niet zo vaak: hij schitterde als muzikant , ik bleef liever op mijn kamertje werken aan mijn songs. Een jaar geleden vroeg ik hem of hij een van mijn songs wou coveren , wel bang voor het antwoord. ‘I feel honored you asked me’, zei hij. Hij koos, wat mij betreft verrassend ‘in de dagen van mijn duisternis’. Later zaten we samen bij koffie en veel sigaren en werkten aan een vertaling van de song.  Een tijdje later brak een zalige tijd aan in de studio met hem: zo gedreven, hard werkend ,strevend naar de perfecte interpretatie. Eeuwig dankbaar.’
Op zondag 24 januari komen Lieven Tavernier en vrienden spelen in de AB.