LIEVEN TAVERNIER lanceert de tweede single van zijn nieuwe boek en CD!

Op 8 oktober komt bij Lannoo ‘Eerste Sneeuw’ uit: een editie met alle songteksten van Tavernier, getiteld ‘Eerste Sneeuw’, in een vormgeving van Gert Dooreman en foto’s van Stephan Vanfleteren. In het boek zit ook een exclusieve cover-cd, ‘Geen Kwaje Vrienden’. Een cd waarvoor Tavernier  zelf een aantal vrienden vroeg om een eigenzinnige bewerking van zijn songs – oude en nieuwe, uitgebrachte en onuitgebrachte – te maken.

De zangers en muzikanten die vele generaties overspannen, respecteren de meester en kwijten zich wondermooi en met heel veel liefde voor zijn songs van hun taak: Raymond van het Groenewoud, Gabriel Rios, Roland, Kris de Bruyne, Jean-Marie Aerts, Stef Kamiel Carlens, Bruno Deneckere, Isolde et les Bens, Patrick Riguelle, Bony King , Neeka , Melike Tarhan,  en very special guest … Remco Campert.

Vandaag wordt de tweede single uit ‘Geen Kwaje Vrienden’ gelanceerd: ‘Zilver en Goud’ van Neeka. Neeka: zo dicht bij huis en toch in de omgeving van Joni Mitchell. Neeka koos een aanvankelijk country-getint nummer van Lieven op en verstilde het  op haar eigen manier tot een broze song.
als kers op de taart voegde producer Yves Meersschaert enkele blazers toe. Laat de tranen maar vloeien, het mag.

Op zondag 24 januari komen Lieven Tavernier en vrienden spelen in de AB.
http://www.abconcerts.be/nl/agenda/evenementen/lieven-tavernier-vrienden-eerste-sneeuw/19440/