LILI GRACE stellen nieuwe single TRAVELLER voor vandaag!

DEBUUTPLAAT ‘SILHOUETTE’ ZAL UITKOMEN OP 20 NOVEMBER

Beluister/download ‘Traveller’ HIER
Bekijk de video voor ‘Traveller’ HIER

‘Traveller’ transporteert ons via de herinneringen van twee jonge zusjes naar een bitterzoet universum. Terugblikkend door een lens van jeugdige onschuld en verbeelding, vragen ze zich af wat hun grote broer achter zijn gesloten ogen zag, en waar comapatiënten zich nu juist bevinden. “Is het koud daar? Waarom voel je zo warm aan? Ben je een ruimtereiziger?“ Traveller is de 2e single van de debuutplaat van zusjes Dienne en Nelle Bogaerts aka Lili Grace. Zomer 2017. Dienne en Nelle besluiten om de meest dissonante gebeurtenis in hun leven – het verkeersongeval van hun broer – om te zetten in muziek. Ze trekken in een mobilhome door de Ardennen en leggen het trauma van hun kinderjaren onder een denkbeeldige microscoop. Externe invloeden worden geweerd, en een select aantal vrienden ingeschakeld om hun concept in eigen beheer vorm te geven. Hun herinneringen vloeien over in melodieën, hun gesprekken vertalen zich in songteksten. De mooiste muziek ontstaat uit een noodzaak, vermoedden ze al lang. Maar nu weten ze het zeker.

Oktober 2019. Na twee jaar schrijven, schrappen en schaven is Silhouette klaar: de plaat die al heel lang op de zusjes Bogaerts zat te wachten. Negen nummers, één verhaal: hoe verteer je als kind een gebeurtenis die zelfs door volwassenen niet wordt begrepen? Wie is dat silhouet in het ziekenhuisbed waarvan iedereen zegt dat het je broer is? Wat zién comapatiënten door hun gesloten ogen? Waar is God wanneer je hem nodig hebt? Kan je iemand met een vislijn weer uit zijn slaap hengelen? En vooral: hoe verwerk je het verlies van iemand die niet dood is?

Silhouette is een plaat die kinderlijke verbazing een duet laat zingen met volwassen verdriet. Die vertelt hoe twee kinderen een abrupte wending in hun leven een plaats proberen te geven in hun fantasiewereld. Die terugkeert naar het verleden en net daardoor de toekomst ontgrendelt. En die bewijst dat er zelfs in een emotionele krater tweestemmige schoonheid kan ontkiemen.

Concertdata
17/10/2020 EP Release Gilman + Lili Grace, Haasdonk
14/11/2020: Festival CultuUre, Namur
05/12/2020: Release concert, Muziekodroom, Hasselt
13/03/2020: VC De Schelde, Zandvliet

Facebook
Instagram
Website