MDCIII brengt nieuwe single TinniT uit vandaag!

Met “TinniT” geeft saxofonist Mattias De Craene (Nordmann) een eerste inkijk in de bezwerende klankwereld van het nakende debuutalbum “Dreamhatcher” van zijn band MDCIII. De plaat wordt officieel uitgebracht op 28 september bij W.E.R.F. Records via N.E.W.S Distribution.

De hypnotiserende grooves van ritme-tandem Lennert Jacobs (The Germans / Hong Kong Dong) en Simon Segers (De Beren Gieren / Absynthe Minded) worden door de schreeuwerige saxpartijen van sjamaan Mattias Decraene tot een extatisch niveau verheven. Het bijna gevaarlijke geluid dat hieruit voortvloeit, dompelt de luisteraar onder in het soort filmische roes waarvan regisseurs als David Lynch of Quentin Tarantino spontaan gaan watertanden. 

But is it jazz? Who cares?! Als één van de voornaamste exploten uit die new wave of Belgian jazz verenigt Mattias samen met zijn twee soulmates de virtuositeit en de free spirit van jazz met invloeden die hij plukt uit alle mogelijke uithoeken van het muzikale spectrum: van tribale ritmes en roots tot far out elektronica. Dat maakt dat deze muziek moeilijk in een vakje te plaatsen valt, behalve dan misschien het vakje “extraordinair”!

Beluister TinniT HIER

Mattias De Craene: sax, rieten, sounds
Simon Segers: drums, percussie, elektronica
Lennert Jacobs: drums, percussie

Live
18/07 : Kolonie, GENT
09/08 :  Jazz Middelheim, ANTWERPEN
15/09 : Leffingeleuren, LEFFINGE
24/10 : Handelsbeurs, GENT
25/10 : De Brakke Grond, AMSTERDAM (NL)
26/10 : De Roma, ANTWERPEN
14/11 : Muziekgieterij, MAASTRICHT (NL)
16/11 : Concertgebouw, BRUGGE
28/11 : Pand A, KORTRIJK
30/11 : Bozar, BRUSSEL
12/12 : Het Depot, LEUVEN
13/12 : De Warande, TURNHOUT

http://www.art-spot.be/mdciii
https://www.facebook.com/mattiasdecraenemusic
https://twitter.com/mattiasdecraene
https://www.instagram.com/mdc_mattias_de_craene/