MDCIII lost gloednieuwe single ‘SCHTATISCH’

Bekijk de video hier.

Sinds de release van hun debuut ‘Dreamhatcher’ in september 2018 gaat het MDCIII – het avontuurlijke trio rond spilfiguur Mattias De Craene en zijn twee drummers – voor de wind. Na een gevierde clubtournee en spraakmakende passages op de internationale showcase festivals Eurosonic (NL), MIL (PT) en Jazzahead (DE) is het drietal deze zomer te zien op grote zomerfestivals als Pukkelpop en Gent Jazz Festival.

Tussen het touren door trok MDCIII naar de studio. Met de release van de psychedelische track ‘Schtatisch’ geeft de groep nu één gloednieuw nummer vrij. Via allerhande loopstations en effectenpedalen zet MDCIII een volgende stap  in de ontwikkeling van hun eigen sound. Met als doel: de luisteraar mee krijgen in een contemplatieve en epische trip. Daar is de inbreng van Dijf Sanders, die instond voor de mix, niet vreemd aan.

‘Schtatisch’ laat de tijd stilstaan en dompelt je onder in een mysterieuze kosmische klankwereld. De droomvibe wordt versterkt door een bijhorende videoclip, gecreëerd door de Gentse graphic designer/visual jockey/electronic media artist Rien Coorevits.

LIVE
28 juni, InJazz Showcase Festival, Rotterdam (NL)
3 juli, Gent Jazz Festival, Gent
19 juli, Welcome To The Village, Leeuwarden (NL)
10 augustus, Yellowstock, Geel
16 augustus, Pukkelpop Festival, Kiewit

Credits:
Artiest: MDCIII
Titel: Schtatisch
Releasedatum: vrijdag 28 juni 2019
Label: W.E.R.F. Records

‘Schatisch’ recorded in Robot Studios, Gent
Mattias De Craene: sax, fx
Lennert Jacobs: drums, percussie
Simon Segers: drums, percussie

Music by MDCIII
Recorded at Robotstudios
Mixed by Dijf Sanders

Mastered by Jerboa Mastering
Released on W.E.R.F. Records

Video by Rien Coorevits