MEIS komt met nieuwe single én podcast

Pre-save single ‘Waarom /2’ HIER.

Meis, het soloproject van Aysha de Groot, brengt vandaag de eerste aflevering van haar nieuwe podcast ‘Is Dat Waar?’ uit. In deze podcast praat ze met verschillende artiesten over autobiografisch schrijven. De eerste aflevering is met Rikki Borgelt, zangeres van Rondé. Alsof dat nog niet genoeg is komt ze aanstaande vrijdag 1 oktober met een nieuwe single getiteld ‘Waarom /2’.

In de podcast ‘Is Dat Waar?’ praat Meis met artiesten over hun meest persoonlijke liedjes, het maakproces daarvan, de verhalen daarachter en hoe waar die verhalen wel of niet zijn. In de eerste aflevering, die vandaag is verschenen, praat ze met Rikki Borgelt. Andere gasten zullen onder andere Faberyayo, Reindier, Zwangere Guy en Judy Blank zijn.

Eerder dit jaar kwam haar debuut EP ‘Een’ uit. Nu is er alweer de volgende single ‘Waarom /2’. Een danstrack voor introverten. Het gaat over de angst voor omgevingsgeluiden en overprikkeld raken. Maar ook over gesprekken voeren met de stemmetjes in je hoofd en hoe fijn al die omgevingsgeluiden zijn als je even geen zin hebt in die stemmetjes.

“Ik zag heel sterk het beeld van mezelf buiten de deur van een club staand. Waar ik dan heel erg graag naar binnen wil gaan om helemaal los te gaan maar daar eigenlijk het lef niet voor heb. Ik hoor de lage dragende bassen en weggemoffelde noise en het dreigt te veel. Ik blijf buiten staan en dans van binnen. Waarom /2 is daarom voor iedereen die van alles wil maar niks durft.”

Meis, het soloproject van Aysha de Groot, maakt kleine liedjes over grote onderwerpen als eenzaamheid, knokken tegen pech en het uiterst gefrustreerd blijven hangen in ontkenningsfase. Ze is rauw, soms donker, maar dromerig. Nu de wereld eindelijk weer een beetje open gaat, is ze klaar om haar muziek ook live voor het grote publiek te spelen.

LIVE
07/10, Botanique, Brussel
08/10 Trix, Antwerpen

www.meismuziek.nl
Spotify

Instagram

Facebook

Youtube