MEIS kondigt debuut EP aan en brengt nieuwe single ZEE uit!

Beluister/download ‘Zee’ HIER

Meis, het soloproject van Aysha de Groot, kondigt de release van haar debuut EP aan. De EP, getiteld ‘Een’ zal verschijnen op 29 januari 2020. “EEN” staat voor het begin van Meis. En dat is even ambivalent als het woord ’een’ zelf is: De eerste stap zetten, nummer 1(de beste) zijn en eenzaam zijn. Gedurende dit turbulente jaar bracht ze al 3 succesvolle singles uit. Vandaag komt de vierde single ‘Zee’ uit. Alle singles zijn onderdeel van de debuut EP die in totaal zeven liedjes zal bevatten. Een EPlus, zoals ze het zelf noemt

Meis maakt kleine liedjes over grote onderwerpen als eenzaamheid, knokken tegen pech en het uiterst gefrustreerd blijven hangen in ontkenningsfases. In haar muziek vindt Meis een intrigerende balans tussen akoestische instrumenten en elektronische synths en samples. Geïnspireerd door artiesten als Bon Iver, Big Thief, Clairo en St. Vincent, omarmt de EP het wrange en imperfecte. Meis is rauw, soms donker, maar dromerig. Ze twijfelt aan alles, maar grijpt je vast en neemt je mee als ze de weg kwijt raakt en ze laat je niet meer gaan.

De Groot kreeg van kleins af aan al muziek met de paplepel ingegoten. Met vader Marcel en grootvader Boudewijn kon het niet anders dat er een derde generatie bij zou gaan dragen aan het Nederlandse muzieklandschap. En inderdaad, appels vallen niet ver van de boom: In 2017 zag Meis voor het eerst het daglicht. In het daaropvolgende jaar won ze de finale van het Amsterdamse Mooie Noten en deed ze als OOR-talent mee aan de Popronde. 2019 startte met een support tour voor de Vlaamse band ‘Bazart’. Hier leerde ze Eefje de Visser kennen, en sindsdien is ze deel van Eefjes’ nieuwe live band. De afgelopen twee jaar heeft Meis hard gewerkt aan haar debuut EP, die nu single voor single verschijnt.

Net na de COVID-19 uitbraak, bracht ze haar eerste single ‘Wacht’ uit. Twee maanden later werd deze gevolgd door de single ‘Waar’. Sinds de eerste release heeft Meis onafgebroken in de hoogste rotatie van Radio 1 Vlaanderen gestaan, staat ze in de VOX top 30 en kreeg ze 4 sterren in De Volkskrant voor haar show in de Waalse Kerk te Amsterdam.

Website
Facebook
Instagram
Youtube