Na een ware zegetocht tekent girlband BLUAI bij Gents indie label UNDAY

Toegegeven, muziek is geen wedstrijd, maar BLUAI is wel aan het winnen. In enkele maanden tijd is het slaapkamerproject van Catherine Smet ontploft tot de opvallendste act van het land. Niemand deed het ze ooit voor: het viertal won achtereenvolgens Sound Track van vi.be, De Nieuwe Lichting van StuBru én Humo’s Rock Rally, een historische hattrick. De band speelt ondertussen de ene show na de andere, heeft een radiohit te pakken met ‘Dime Store’ en wordt een seizoen lang gevolgd door ‘Iedereen Beroemd’ op Eén.

Samen met Amina Parago op gitaar, Caitlin Talbut op bas & Mo Govaerts op drums maakt BLUAI dromerige indiepop nummers over de herkenbare dingen in het leven: relaties, liefde en hartzeer. Live overtuigen ze nu al keihard met een casual attitude, charisma ten over en pakkende liedjes.
Of met de woorden van de jury van Humo’s Rock Rally: “Uitstekende songs, uitstraling bij bakken en een groepsgeluid om u tegen te zeggen. Conclusie: diepe buiging voor BLUAI.”
De band werkt ondertussen hun eerste release af, meer nieuws daarover snel. Hun concertkalender voor deze zomer loopt ook aardig vol, dus het ziet ernaar uit dat het doorbraakjaar van BLUAI nog maar goed begonnen is.

Unday Records is de thuishaven van onder meer Intergalactic Lovers, Mauro Pawlowski, Het Zesde Metaal en Millionaire.