NELE NEEDS A HOLIDAY’s nieuwe plaat LOVE YEAH is uit vandaag!

Het 2de full album van Nele Needs A Holiday verschijnt vandag via Compagnie Cornelius en NEWS RECORDS. Het album krijgt de titel ‘Love Yeah’ en vond in de liefde (hoe kan het ook anders) haar inspiratiebron.

Een buitenaardse researcher annex reality tv-ster komt naar de aarde om het grootste mysterie in het heelal te onderzoek. Love Yeah, de tweede studioplaat van Nele Needs A Holiday, is een interplanetair en onromantisch conceptalbum over het thema der thema’s: De Liefde. 

Alien Nele is afkomstig van Pelgië, een kleine planeet in het zonnestelsel van ster Trappist-1. De Pelgiërs snappen waar niet waar Aardmensen zich de hele tijd zo druk over maken, dus zenden ze Nele om uit te vissen wat Liefde is. Nele doet verslag aan Pelgië in de vorm van korte, melodieuze rapporten, op Aarde ook wel bekend als muzieknummers. 

Nele wijdt zich met veel ijver aan haar onderzoekstaak, en wordt dus om de haverklap verliefd. Het resultaat is een album dat alle facetten van de liefde belicht, ook diegene die geliefden liever onder de mat vegen. Dat gaat van twijfelachtige schemerromances over hartverscheurend liefdesverdriet tot het niet kunnen luchten van je eigen lief. Nele bezingt het allemaal. 

Met veel oog voor detail schets ze hoe Aardliefde werkt, in teksten die bol staan van rake en humoristische observaties. Het is grappig omdat het waar is. Nele Needs A Holiday zegt waar het op staat, en weet zichzelf daarbij tot in het oneindige te relativeren.
Bekijk de video voor eerste single ‘CV’ HIER.

Op het podium wordt Nele vergezeld van een veelkoppig monster bestaande uit zes hyper getalenteerde vrouwen, een onflatteus catsuit annex ruimtepak, en een melkweg aan kwetsbaarheid. Elk optreden wordt live gestreamd naar alle uithoeken van het universum. Menig ruimtewezen heeft zich al krom gelachen. 

Het verhaal achter de plaat kunt u hier lezen.

Live
14/10 Ancienne Belgique, Brussel (BE)
19/10 Minard, Gent (BE)
8/11 Trix, Antwerpen (BE) 
24/11 De Zwerver, Leffinge (BE) 
22/12 Mezz, Breda (NL)
23/12 Rooiehaan, Feerwerd (NL) (solo)
28/12 Club Nine, Utrecht (NL) 
29/12 Melkweg, Amsterdam (NL) – Helemaal Melkweg
13/01 Muziekgieterij, Maastricht (NL) (solo) (aftershow Intergalactic Lovers)
21/04 Paradox, Tilburg (NL)