NELE VAN DEN BROECK schrijft een musical!

Brussel – Nele Van den Broeck komt naar buiten met een nieuw project. Naast theatermaker, columniste, en frontvrouw van haar band Nele Needs A Holiday, komt Nele binnenkort met Nele Needs A Holiday: The Musical. De Belgische première zal plaatsvinden op vrijdag 8 februari 2019 in de KVS in Brussel.

Nele Van den Broeck was onlangs nog te zien in De Ideale Wereld, waar ze haar plannen al wat toelichtte. “Ik heb drie jaar in Londen gewoond in een kamer niet veel groter dan een koelkast. Het leven is er voor artiesten enorm hard. En toen Brexit er door kwam, heb ik me dat heel erg persoonlijk aangetrokken.” vertelt Van den Broeck. “Ondertussen heb ik dat allemaal een plaats kunnen geven en woon ik ook terug in België, maar het was wel de inspiratie voor deze musical. Ik schrijf het script en de muziek, en speel zelf ook mee.” De musical wordt een gefictionaliseerde versie van Neles ervaring tijdens haar verblijf in Groot–Britannië.

De Terugkeer

De voorstelling wordt in Engeland gemaakt en zal daar ook voor het eerst te zien zijn.. “We kregen enorm enthousiaste reacties binnen op het project en werden geselecteerd om op Latitude Festival te spelen, en daarnaast spelen we nog een reeks voorstellingen bij Ovalhouse in Londen. Ik denk dat dat de cirkel rond maakt.” lacht Van den Broeck.

Momenteel staat er slechts één Belgische voorstelling gepland, op 8 februari 2019 in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg. “Ik vond het belangrijk deze voorstelling ook naar Brussel te brengen, rond de tijd dat Brexit in voege gaat. We hebben er heel veel zin in.”

Meer info over de voorstelling kan je terug vinden op: http://www.neleneedsaholiday.com/themusical/